Gündem
  • 16.4.2024 10:06

İsrail'in yaktığı Şifa Hastanesi'nin bahçesinden ceset fışkırıyor

Gazze'deki El Şifa Hastanesi'nde mezardan çıkarma süreci devam ederken 15 ceset daha çıkarıldı..

Gazze sakinleri ve sağlık ekipleri CNN'e verdiği demeçte, İsrail ordusunun iki hafta önce bölgeden çekilmesinin ardından Pazartesi günü Al-Shifa Hastanesi çevresinde 15 ceset daha bulunduğunu söyledi.

Sağlık çalışanları ve Kuzey Gazze sakinleri, İsrail güçlerinin iki hafta süren kuşatma sırasında yüzlerce Filistinliyi öldürdüğünü ve cesetlerini çürümeye terk ettiğini söylemelerinin ardından, toplu mezar olduğuna inandıkları yerleri arayıp kazıyorlar ve sevdiklerini arıyorlar. .

“Bugün El-Şifa sağlık kompleksinde gömülü olan cesetleri çıkarmak için çağrıldık. Kazı alanından CNN'e konuşan Gazzeli ambulans şoförü Adel Al-Mash-Harawi, sabah saat 9'da bir ekskavatörle buraya geldik ve 15 ceset çıkardık" dedi.

Gazze Sivil Savunma sözcüsü geçen hafta CNN'e verdiği demeçte, kuşatmanın sona erdiği 1 Nisan'dan bu yana hastane kompleksi çevresindeki bölgelerden yüzlerce ceset çıkarıldığını söyledi.

Pazartesi günü CNN tarafından çekilen videoda, bazıları BM işaretli yelekler giyen sağlık çalışanlarının, kum yığınlarının üzerinde sahada dolaşıp ceset çıkardıkları görülüyor. Kazı alanının kenarında beyaz ceset torbaları görülüyor; bazılarının üzerinde "kimliği belirsiz ceset" yazısı, bazılarının üzerinde ise kişilerin isimleri yazılı.

CNN, bu iddialarla ilgili yorum almak için İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) ile temasa geçti ancak bir yanıt alamadı.

 

Güncellenme Tarihi : 16.4.2024 10:28

İLGİLİ HABERLER