Yaşam
  • 26.8.2009 15:51

İŞSİZ KIZLAR OTOMOBİL YIKAMAYA BAŞLADI

Sinop’ta çalıştıkları tekstil firmasının kapanması üzerine oto yıkama servisi açan 2 kız kardeş, kentte ilgi odağı oldu.

Nil Kalır (28) ve kardeşi Fatoş Kalır (20), yaklaşık bir yıl önce çalıştıkları tekstil firmasının kapanması üzerine işsiz kaldı.

Kendi işlerini kurmayı kafalarına koyan Kalır kardeşler, yaptıkları araştırma sonucunda oto yıkama işine girmeye karar verdi.

Tersane Caddesi’nde oto yıkama servisi açan kardeşler, işlerinden memnun olduklarını dile getirdi.

Abla Nil Kalır, Sinop’ta bayanların yapmadığı bir işi yapmak istediklerini, bu yüzden böyle bir iş yeri açtıklarını söyledi.

Hemşehrilerinden oldukça ilgi gördüklerini vurgulayan Kalır, işlerinin iyi gitmesi üzerine erkek elaman istihdam ettiklerini anlattı.

Yaptıkları işe özen gösterdikleri için müşterilerin kendilerini tercih ettiğini ifade eden Kalır, "İlk defa gelenler önce şaşırıyor. Ancak işimize gösterdiğimiz özeni görünce bir daha ki sefer yine bizi tercih ediyor" dedi.

"Erkekler kahve köşelerinde otururlarsa biz de bu işi yapmaya kalkışırız" diyen Kalır, Sinop’ta işsizlik olduğu yolundaki söylemlere de atıfta bulanarak, işlerini büyütmek istediğini kaydetti.

Kalır kardeşlerinin müşterileri ise araçlarının temiz yıkandığı için buraya geldiklerini söylediler.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:31

İLGİLİ HABERLER