Asayiş
  • 27.11.2017 15:22

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni işgal eden FETÖ'cüler hesap veriyor

Darbe girişimi sırasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin işgali ve burada çıkan olaylarda Prof. Dr. İlhan Varank'ın da aralarında bulunduğu 14 kişinin şehit edilmesiyle ilgili tutuklu 50 askerin yargılandığı davanın ilk duruşması başladı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin işgali ve burada çıkan olaylarda Prof. Dr. İlhan Varank'ın da aralarında bulunduğu 14 kişinin şehit edilmesiyle ilgili tutuklu 50 askerin yargılanmasına başlandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni işgal eden FETÖ'cüler hesap veriyor

İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nin karşısındaki binada görülen duruşmaya 46 tutuklu sanık ve avukatları ile müştekiler katıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni temsilen 150 avukatın da hazır bulunduğu duruşmada, müşteki ve izleyicilerin yoğunluğu nedeniyle salon tamamen dolarken, bazı avukatlar ve müştekiler de dışarıda kaldı.

Duruşmayı, şehit Prof. Dr. İlhan Varank'ın kardeşi ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Varank, İstanbul Büyükehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakcı Kan, AK Parti milletvekilleri Hasan Turan ve Ahmet Hamdi Çamlı, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ve çok sayıda belediye çalışanı takip ediyor.

Sanıkların kimlik tespitinin ardından söz alan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Uysal, müdahillik talebinde bulundu.

Güncellenme Tarihi : 27.11.2017 16:23

İLGİLİ HABERLER