Asayiş
  • 27.3.2024 14:00

İstanbul’da çarşaflı kadına saldırı! İşyeri mühürlendi

İstanbul Fatih'te çarşaflı bir kadın, aldığı telefon kılıfını beğenmeyip iade etmek istedi. Ancak iddiaya göre dükkan sahibi tarafından sokak ortasında darp edildi. Yerlerde sürüklediği kadına "50 liramı ver lan" diyerek hakaretler yağdıran ve gözaltına alınan saldırgan A.Ü.Ş.'nin 11 suçtan kaydı olduğu tespit edildi. İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada saldırganın dükkanının mühürlendiği belirtildi.

Fatih'in göbeğinde çarşaflı kadını darbedip kutsal değerlere küfür eden saldırgan gözaltına alındı

 

Türkiye'nin konuştuğu olay önceki gün İstanbul Fatih'te bir telefoncu dükkanında yaşandı. Aldığı telefon kılıfını beğenmeyip iade etmek istediği öne sürülen çarşaflı bir kadın, esnaf tarafından sokak ortasında saldırıya uğradı.

Telefoncu yerlerde sürüklediği kadına "50 liramı ver lan, senin Allah'ını kitabını" diyerek hakaretler yağdırdı. Kimse olaya müdahale etmezken o anlar, cep telefonu ile kayda alındı.

KALABALIK GRUP SOLUĞU DÜKKANDA ALDI

İnfial yaratan görüntülerin ardından gece saatlerinde kalabalık bir grupsa soluğu dükkanın önünde aldı. Dükkanın kepenklerine "Müdahale etmeyenler Allah'tan korkun" gibi yazılar yazan grup yaşanan olaya tepki gösterip sloganlar attı.

İstanbul'un Fatih ilçesinde bir telefoncudan aldığı kılıfı değiştirmek isteyen çarşaflı kadın, dükkan sahibi tarafından sokak ortasında dövüldü. Kadın yerlerde sürüklenirken, saldırgan ise bağıra çağıra kutsal değerlere küfürler savurdu. Çevrede kimsenin müdahale etmediği olay cep telefonu kamerasına anbean yansıdı.

Vatandaş soluğu dükkanda aldı

İnfial yaratan görüntülerin ardından gece saatlerinde dükkanın önünde toplanan grup kepenklere "Müdahale etmeyenler Allah'tan korkun," Allah, kitabı ve Resulü canımızdan evladır" yazıları yazıldı.

Vatandaşlar, işletme önünde "Allah'a Resule Kur'an'a can feda" sloganları attı.


 

Dükkan mühürlendi

Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan'n talimatı ile işletme sabahın erken saatlerinde müdürlendi.

Şahıs gözaltına alındı

Çarşaflı kadını döven şahıs Y.Ş. gözaltına alındı. Şüphelinin; iş yerinden hırsızlık, kasten yaralama ve uyuşturucu madde kullanma vs suçlarından toplam 11 adet suç kaydının olduğu öğrenildi.

Valilikten açıklama

İstanbul Valiliği, Fatih'te bir kadının darbedildiği olayla ilgili açıklama yaptı.

Valilikten yapılan açıklama şu şekilde:

"Fatih ilçesinde meydana gelen ve bir kadının darp edilirken manevi değerlerimize de küfredilmesi olayının görüntüleri sosyal medyada yayınlanmıştır. Görüntüler toplumumuzda da infiale yol açmış, bunun bir yansıması olarak da işyerinin kepenklerine, olaya tepki gösteren vatandaşlarca çeşitli yazılar yazılmıştır.

birimlerimizin çalışması sonucunda;

- Kadını darp ve küfür fiilini işleyen A.Ü.Ş. gözaltına alınmıştır. Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme suçundan hakkında işlem yapılan şahsın sorgusunda "işyerinden hırsızlık, kasten yaralama, uyuşturucu madde kullanma, ailenin korunmasına ilişkin kanuna muhalefet görevi yaptırmamak için direnme" suçlarında 11 adet suç kaydını olduğu anlaşılmıştır.

- Olayın yaşandığı işyeri, Fatih Belediyesi ekiplerince mühürlenerek faaliyetine son verilmiştir.

- Dükkanın mülk sahibi olan Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü, tahliye sürecini başlatmıştır.

Olayla ilgili soruşturma devam etmektedir."

https://www.youtube.com/shorts/Wpfbj0H6uLA

 

Güncellenme Tarihi : 27.3.2024 14:47

İLGİLİ HABERLER