Dünya
  • 18.2.2005 00:06

İŞTE AMERİKAN İSTİHBARATININ BAŞINA GEÇECEK OLAN İSİM!..

WASHINGTON - ABD Başkanı George W. Bush'un, Bağdat Büyükelçisi John Negroponte'yi, ABD'in istihbarat servislerine başkan adayı olarak önerdiği belirtildi.
2004 yılının Haziran ayında Irak'ta göreve başlayan Negroponte, adaylığının kabul edilmesi halinde CIA ve FBI dahil ABD casusluk dairelerinin en üst düzey yetkilisi olacak.
Son 1.5 yıldır Irak'ta ailesinden ayrı olarak yaşayan John Negroponte'nin, Vietnam'dan Latin Amerika'ya, Asya'dan Avrupa'ya dünyanın birçok bölgesinde diplomat olarak görev yaptığı belirtildi.
ABD'de ilk kez 15 casusluk dairesine başkan olarak atanması beklenen Negroponte, 1939 Londra doğumlu. Yunanistanlı bir iş adamının oğlu olan ABD'li tecrübeli diplomat, İngiltere, İsviçre ve Amerika'da okudu. Yale Üniversitesi mezunu olan Negroponte'nin eşi ise British Steel'in Yönetim Kurulu Başkanı'nın kızı.
Vietnam Savaşı yıllarında başkent Saigon'da siyasi avukat olarak çalışan Negroponte, Soğuk Savaş yıllarında da ABD'nin, Sovyetler'in Latin Amerika'daki politikalarına karşı göreve getirdiği önemli diplomatlar arasında yer alıyor. 65 yaşındaki John Negroponte, evli ve 5 çocuk babası.
Güncellenme Tarihi : 17.3.2016 11:07

İLGİLİ HABERLER