Gündem
  • 4.2.2013 12:01

İşte DHKP-C'nin yeni lideri!

Türkiye Gazetesi'nden Melik Duvaklı'nın haberine göre DHKP-C'nin 'Abla' kod adıyla bilinen Zerrin Sarı'nın karargah merkezi Yunanistan'da çıktı.

Ankara'da ABD konsolosluğuna saldırı düzenleyen terör örgütü DHKP-C'nin kısa süre önce 15 kişilik bir tim belirlediği öğrenildi. Bu isimlerden Ecevit Şanlı Ankara'daki eylemi gerçekleştirdi. Geriye 14 kişi kaldı. Tim üyeleri Suriye, Almanya, Belçika ve Yunanistan'da yaşayan örgüt mensupları arasından seçilip eğitildi. Bomba eğitimi örgütün Yunanistan kampında verildi. Eylemcilerin Türkiye'ye girişlerini Selanik'te yaşayan ve örgütün etkili isimlerinden Hüseyin Feyzi Tekin organize ediyor. Tekin 1999 yılında Fatih'te düzenlediği bombalı saldırılarda 20 kişiyi yaralamıştı. Saldırının ardından yakalana Hüseyin Fevzi Tekin de tıpkı Ecevit Şanlı gibi ölüm oruçları sırasında şartlı tahliye edilmişti. Hüseyin Feyzi Tekin derin bağlantıları ile dikkat çeken bir isim. Dursun Karataş'ın ardından yine derin bağlantıları ile bilinen Zerrin Sarı'yı DHKP-C'nin başına getiren isim de Tekin oldu. "Abla" kod adıyla bilinen Zerrin Sarı'nın asıl mesleği avukatlık. Geçtiğimiz günlerde DHKP-C'ye yönelik operasyonda arama yapılan avukatlık bürolarından biriyle geçmişte bağlantılı çalışıyordu. Sarı, bir dönem Dursun Karataş'ın sevgilisi olarak da biliniyordu.  Hüseyin Fevzi Tekin ve Zerrin Sarı liderliğindeki DHKP-C'nin yeni merkez üssü Yunanistan. Burada Yunan gizli servisi ile de derin ilişkiler içerisinde faaliyetlerini sürdürüyorlar. Militanların Türkiye giriş çıkışları için de bu bağlantıları kullanıyorlar. Sahte isim ve pasaportların Yunan gizli servisi aracılığıyla elde edildiği belirtiliyor. Örgütün bir diğer önemli partneri de şu anda Suriye. DHKP-C'nin Türkiye'ye yönelik saldırılarında Suriye'den her türlü lojistik desteği aldığı belirtiliyor.  Hüseyin Fevzi Tekin'in Türkiye'de derin bağlantıları olduğu ifade ediliyor. Daha önce Türkiye'de polis tarafından 4 kez yakalandığı ve her seferinde bir şekilde serbest kalmayı başardığı hesaba katıldığında derin bağlantılarının boyutu da kendini gösteriyor.

EMNİYET UYARMIŞ
Emniyet Genel Müdürlüğü'nün Ecevit Şanlı'nın da aralarında bulunduğu aranan 15 kişinin eylem hazırlığında olduğu konusunda ilgili birimlere uyardığı ortaya çıktı. Bu kişilerin isimlerinin Seval A., Ali Ercan G., Muharrem K., Murat K., Şemsettin K., Harika K., Ferhat E., Bulut Y., Özgül E., Evin T., Gülbahar Ü., İskender G., Sevtap T., Hasan B. ve Ankara'daki saldırıyı düzenleyen Ecevit Şanlı olduğu bildirildi.

TÜRKİYE GAZETESİ
 

Güncellenme Tarihi : 21.3.2016 11:52

İLGİLİ HABERLER