Asayiş
  • 24.7.2016 11:11

İşte Hulusi Akar'ı Gülen ile görüştürmek isteyen isim

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Fransız televizyonunda "Genelkurmay Başkanı'mızı rehin tutanlar onu Gülen'le görüştürmek istediler." dediği isim ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, France 24'e "Pensylvania'dan talimatla darbe girişiminde bulundular. Genelkurmay Başkanı'mızı rehin tutanlar, 'Sizi kanaat önderimiz Fethullah Gülen'le görüştürelim' diyecek kadar ileri gidiyorlar. Bu süreci bir kenara koyabilir miyiz? dedi.

Cumhurbaşkanı Edoğan'ın bu açıklamalarının ardından bugün Haber Türk gazetesi yazarı Muharrem Sarıkaya köşesinde Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ı FETÖ lideri Fethullah Gülen ile görüştürmek isteyen darbeci komutanın kim olduğunu kaleme aldı.

İşte Muharrem Sarıkaya'nın konuyla ilgili yasının ilgili bölümü;

Bütün bunlarla birlikte, Ankara’da henüz çözülemeyen bazı soruların yanıtı da aranmaya devam ediliyor. Bunlardan biri, darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanı Org. Akar’a, “Kanaat önderimizle sizi görüştürebilirim” diyen kişinin kimliği...

Bir de istihbarat tartışması...

Aktarıldığına göre Org. Akar’ı darbeye katılımı için Fethullah Gülen ile görüştürmek isteyen kişi, Sıkıyönetim Direktifi’nin altında da imzası bulunan Genelkurmay Personel Plan Yönetim Daire Başkanı Tuğg. Mehmet Partigöç...

Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık kaynaklarının aktardığına göre Partigöç, bu teklifini Akar’a birkaç kez yinelemiş.

İstihbarat eksikliği konusunda ise Genelkurmay, MİT’i işaret ediyor ve şu görüşü dile getiriyor:
“Bize verilen istihbarat değil ihbardı; eğer istihbarat verilseydi tedbirler ona göre alınırdı. Yine de komutanın ihbarı ciddiye alması üzerine çok daha ağır sonuç doğurmadan engellendi...”
Şurası kesin ki bu tartışma akıllardaki kuşkuları bitirmeyecek; her soru yeni bir soruyu doğuracak...

Güncellenme Tarihi : 24.7.2016 11:12

İLGİLİ HABERLER