Yaşam
  • 12.1.2007 16:37

İŞTE İSTANBUL'DAKİ EŞCİNSEL YÜRÜYÜŞE KATILACAK OLAN TRANSEKSÜEL MİLLETVEKİLİ!..

İtalya Meclisindeki transseksüel milletvekili Vladimir Luxuria,eşcinsellerin haklarını savunmak amacıyla haziran ayında İstanbul’da düzenlenecek yürüyüşe katılacağını açıkladı.
      Yeniden Komünist Yapılanma Partisi (YKYP) milletvekili Luxuria, yürüyüşü düzenleyen Lambda İstanbul derneğinden yürüyüş için kendisine gelen daveti kabul ettiğini açıkladı.


      Luxuria, bugün yaptığı açıklamada, "Haziranda İstanbul’da düzenlenecek olan eşcinsel onur yürüyüşüne katılacağım. Türk derneği Lambda İstanbul’un davetini kabul ettim" dedi.
      Luxuria, İstanbul’daki yürüyüşün, bugüne kadar cinsel kimliklerini gizlemiş lezbiyen, eşcinsel ve transseksüellerin de açığa çıkmasına vesile olacağına inandığını belirterek, "Bu yürüyüş, lezbiyenlik, eşcinsellik ve transseksüellik gibi gerçekliklerin de, Batı dünyasında bir zamanlar hüküm sürmüş olan sessizlikten kurtulup açığa çıkmalarını sağlayacak" diye konuştu.
      YKYP milletvekili Luxuria, kısa süre önce düzenlediği basın toplantısında, eşcinsellerin haklarını korumak amacıyla özellikle İslam ülkeleri nezdinde "eşcinsel elçi" olarak çalışmalar yapacağını duyurmuştu.
      Luxuria, "Arap ülkelerinde, eşcinsellik, lezbiyenlik veya transseksüellik özgürce mümkün olabilmeli" demişti.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 23:06

İLGİLİ HABERLER