Gündem
  • 7.11.2017 12:00

İşte İzmir'in yeni yolcu gemileri

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZDENİZ Genel Müdürlüğü'nce işletilen ve büyük çoğunluğunun isimleri anket sonucu belirlenen yeni 15 yolcu gemisi, ilk kez bir araya gelmeleri nedeniyle Körfez'de çeşitli düzenlerde geçiş yaparak, sahildeki İzmirlileri selamladı.

 

1881 Atatürk Gemisi'nin öncülüğünde peş peşe sıralanan Çakabey, 9 Eylül, Dario Moreno, Gezi, Soma 301, Vahap Özaltay, Cengiz Kocatoros, Gürsel Aksel, Sait Altınordu, Attila İlhan, Aziz Sancar, İhsan Alyanak, Foça ve Metin Oktay gemileri, farklı düzenlerde gösteri sundu.

 

Modern, konforlu, hızlı ve çevreci gemilerden oluşan filonun, kentin deniz ulaşımındaki ayrıcalığı olduğunu söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Körfez'den maksimum düzeyde yararlanmak istiyoruz. Şu anda, vapur ihtiyacımızı 50 senelik karşılamış durumdayız. İlave gerekirse bu takviyeler de yapılacaktır. Körfez'deki ulaşımı güçlendirmek için yeni iskeleleri devreye alacağız. Güzelbahçe İskelesi, bitmek üzere. Karantina İskelesi, 2018 hizmete girecek; ama deniz ulaşımını artırmak için en önemli nokta, Mavişehir İskelesi. Karşıyaka kıyı planları onaylanmadığı için Mavişehir İskelesi'nin inşaatına ve taramasına başlayamıyoruz" dedi.

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 'Deniz Ulaşımını Geliştirme Projesi' kapsamında filosuna kattığı üstün özelliklere sahip arabalı yolcu gemilerine ise Kubilay, Hasan Tahsin ve Ahmet Piriştina isimlerini verdi.

 

 

 

 

 
Güncellenme Tarihi : 7.11.2017 13:06

İLGİLİ HABERLER