Spor
  • 11.6.2014 14:57

İşte Mancini'nin Galatasaray Karnesi

Geçtiğimiz gün Ünal Aysal'la kritik bir zirve yapan ve takımla devam kararı aldığı iddia edilen Mancini bugün istifa etti. Önce iddia olan bu haber Galatasaray'ın KAP'a bildirmesiyle resmiyet kazandı. Peki Roberto Mancini Galatasaray'da ne yaptı. Mancini'nin Galatasaray karnesini sizlerle paylaşıyoruz. İşte tüm detaylar...

Mancini İstifa Etti! Resmi Açıklama Geldi! Geçtiğimiz günlerde Ünal Aysal'la kritik bir zirve yapan ve takımla devam kararı aldığı iddia edilen Mancini bugün istifa etti. Önce iddia olan bu haber Galatasaray'ın KAP'a bildirmesiyle resmiyet kazandı.

Açıklama

Şirketimiz ile Teknik Direktör Sayın Roberto Mancini arasında 01.10.2013 tarihinde imzalanmış olan iş akdi, Sayın Mancini'nin talebi üzerine ve karşılıklı mutabakat ile 2013/2014 futbol sezonu sonu itibarıyla sonlandırılmıştır.

Varılan anlaşmaya göre, Sayın Mancini sezon sonu itibarı ile tahakkuk etmiş olan ücretinin dışında başkaca herhangi bir talepte bulunmamış ve taraflar tam bir dostluk ve karşılıklı anlayış ile yollarını ayırma kararı almışlardır. Sayın Teknik Direktörümüze kazandırdığı başarılar için gönülden teşekkür ediyor ve bundan sonraki görevlerinde de kendisine başarılar ve mutluluklar diliyoruz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur .

Galatasaray Sportif A.Ş.

MANCİNİ GALATASARAY'DA NE YAPTI

Roberto Mancini'nin Galatasaray karnesi

Galatasaray ile yollarını ayıran Roberto Mancini, sarı-kırmızılı ekipte bir kupa kaldırdı.

Fatih Terim’in Galatasaray’dan ayrılmasının ardından sarı-kırmızılı takımın başına geçen İtalyan teknik adam Roberto Mancini, 46 maçta takımın başında sahaya çıktı. 46 maçta 24 galibiyet alan Mancini’nin ekibi, 13 beraberlik, dokuz yenilgiyle mücadele etti.

Ligi Fenerbahçe’nin ardında ikinci sırada tamamlayan Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’nde Chelsea’ye elendi.(Eurospot)

SPOR OTORİTELERİNİN MANCİNİ YORUMU

Başarılı sayılmalı

Rotasyon süreci bizlerde tereddüt nedeni olsa da, Mancini başarılı sayılmalı. Real Madrid ve Juventus’un bulunduğu gruptan çıkmak başarı mı? Başarı. Türkiye Kupası’nı kazanmanın adı da kesin başarı değil mi? Geriye lig şampiyonluğu kalıyor. Evet mümkün olmadı ama bu iş Şampiyonlar Ligi’ne gidebildiğin takdirde anlam kazanıyor. Galatasaray bu hafta bunu da sağlamak üzere zaten! Fenerbahçe’nin şampiyonluğu prematüre doğum kriterlerinde kalırken, Galatasaray’ın 2.’liği sancılı olsa da çok bereketli olacak sanki. Başarılı bir sezon yaşamıştır Sinyor Mancini. Galatasaray’ın fıtratında Mancini mi var Lucescu mu, o da bir başka mesele ya...

Oğuz Dizer

Kısmen başarılı

Kaptanın gemiyi limana sağ salim getirip getirmediğine bakılır. Şampiyon olamadığı için başarısız. Ancak lig ikinciliğini sağlayabilirse başarılı. Hafta sonunda bu avantaj kaybedilirse yüzde yüz başarısız.
Şampiyonlar Ligi’nde Juventus’u geçip gruptan çıktığı için başarılı. Türkiye Kupası’nı kazandığı için başarılı. Oynattığı futbolun keyif ve kalitesi açısından başarısız. Transferlere karar veren oysa başarısız.
Futbolcuların bireysel gelişimine bakınca başarısız. Kendisi, Şampiyonlar Ligi vizesi, Türkiye Kupası ve Juventus zaferine bakarak ‘başarılıyım’ değerlendirmesi yapabilir, ancak gelecek açısından ümit veren bir oyun ve plan göremedik.

Hakan Can

Başarısız diyemeyiz

Belki Galatasaray’ı yarı yolda aldı, üstelik çok karizmatik bir teknik direktörden. Ama Galatasaray bu nedenle Mancini’yi getirdi. Taraftar ancak böyle bir marka isimle susturabilirdi. İyi şeyler de yaptı, başarısızlıkları da ortada. Bir kere bir takım kurgusu oluşturamadı, herkesin kafasında ‘acaba bu maçta nasıl bir 11 çıkacak’ düşüncesi vardı. Bardağın dolu tarafı ise çıkamaz denilen takım gruptan çıktı ve Şampiyonlar Ligi’nde iyi bir sezon geçirildi. Kupa kazanıldı ve bu hafta da ikincilik garantilenirse başarısız diyemeyiz. En önemli kusuru deplasman başarısızlığı ve şampiyonluğa erken havlu atması bana göre.

Tunç Kayacı

Süren'e göre bir hiç

5. aldı, 2. bırakıyor. Üstelik direkt Şampiyonlar Ligi’ne gidiyor bu sene 2. ve en azından 20 milyon lira kasada. Şampiyonlar Ligi’nde grupta Real Madrid’in ardından 2. oldular, Juventus’u geçerek... 2. turda Chelsea’ye elendiler. Türkiye Kupası’nı 9 yıl aradan sonra kazandılar. Madalyonun bu yüzüne bakarsan, başarılı... 40 küsur maç, 40 küsur değişik kadro... Devre arasında yapılan 9 garip transfer... 4. yıldızı takıp arayı açmak varken, en büyük rakibine kaptırılan şampiyonluk kupası.. Ve Faruk Süren’in arşivinden Bill Shankly imzalı Türkiye gerçeği: Birinciysen birincisindir, ikinciysen hiçbir şey...

Zafer Büyükavcı

Matematikte başarılı

Mancini başarılı mı? Matematiğe vurursak tabii ki başarılı. Kupayı almış, Elit Lig‘de gruptan çıkmış, ikinciliği büyük bir ihtimal garantilemiş ve bu sayede Şampiyonlar Ligi‘ne direkt gitmeye aday olasılığı en kuvvetli takımın hocası. Allah gözünüzü doyursun daha ne istiyorsun derler adama. Ama madalyonun diğer tarafına bakarsak, yani duygularımızı katıp muhasebe yaparsak İtalyan’ın sınıfta kaldığını söyleyebiliriz. Böyle fiyakalı bir takım, üstelik son iki sezonun şampiyonu. Sneijder, Burak, Selçuk, Muslera ve Drogba‘sı cabası. Kimde böyle zenginlik var derseniz, ben de gel de çık işin içinden derim. Karar sizin, ben çözemedim..

Yalçın Dümer

Kesinlikle başarılı

Fırtınalı bir giriş yaptı İtalyan hoca. Terim’in üzerine kim gelse taşlanacaktı, taşlandı da ama Avrupalı’ya göre mantıklı, bize göre ‘vurdumduymaz’ tavrıyla her zorluğu atlattı. İlk gününden itibaren ‘ne zaman gidecek-kovulacak’ diye soruşturduk, yerine kim gelir diye düşünmeden. Transferlerini, kadrosunu, değişiklik yapmasını, yapmamasını, taktik değiştirmesini eleştirdik. “Burası da İtalya gibi, herkes teknik direktör” deyip diklenince beline odunla vurduk. Ama o Avrupa zihniyetine sahip Ünal Aysal’la iyi uyum sağlayarak ikincil hedeflerine ulaştırdı Galatasaray’ı. Daha ne olsun, seneye daha iyisini yapamazsa o zaman odunu kafasına vururuz.

Serdar Dinçbaylı

Bu sezon başarılı

Mancini geldiği dönemde Galatasaray’daki kaos ortamı düşünüldüğü zaman, işinin ne kadar zor olduğu apaçık ortadaydı. Terim’in yerine kim gelirse gelsin benimsenmesi imkansızdı. En küçük bir kötü gidiş yeni teknik adam için istifa çağrıları anlamına gelecekti. Sezon başı kampını oyuncularıyla geçirmemiş, transferleri kendi yapmamış, yepyeni bir ülkede işe başlamak Mancini için şartları daha da zorlaştırıyordu. Bütün bunlara rağmen takımı Şampiyonlar Ligi’ne direkt götürebilmek ve Türkiye Kupası’nı kazanmak futbol pratiği içerisinde başarıdır. Fakat takımının bu kadar erken şampiyonluk yarışından kopması da çok da kabul edilir değil.

Metin Karabaş

Yüzde 100 başarılı

Üst üste 2 sezon şampiyon olmuş, Şampiyonlar Ligi Çeyrek Finali’nde Real Madrid’e karşı taraftarını ‘Beş, beş, beş” diye inletmiş bir takımın, şimdi güç bela 2. olması başarısızlıktır. Deplasmanda kazanamayan büyük takım olmaz. ‘Oyuncuları tanımıyordu’ bahanesi tam bir futbol geyiği. Yabancılık çeken macera aramaz, başarılı olmuş 4-4-2’yle yola devam eder ve herkes ne oynadığını bilirdi. Bu takım 6 gol yediği Real Madrid’e 35 dakika sahayı dar etmiş, ligde gol kaçırma rekorları kırıyordu. İki Juventus maçındaki 4 puan şans eseriydi, kupa ise bireysel becerilerle geldi. Mancini çok önemli bir teknik adam, ama burada kimya tutmadı, tutmayacak da.

Yasin Cam

2 yönden başarısız

“Mancini başarılı mı?” sorusunun yanıtı aslında, Galatasaraylılar için başarı çıtasının nerede durduğuna bağlı. Bu da ikiye ayrılıyor, biri sportif diğeri kimyasal başarı! Sportif başarı genelde kafalarda hep şampiyonluk olarak algılanıyor. Bu sağlanamadıysa ve ortada çok özel bir durum yoksa başarısızdır Fenerbahçe ve Galatasaray’ın hocaları. Kimya tarafına gelince işin... Taraftar ile Mancini arasında o kan uyumu olmadı belli ki. Şampiyon bile olsa taraftarın oyu, “Gitsin” olacak, kalırsa da hep bir bahane aranacak. Mancini, “Türkiye Kupası ve ligdeki çıkış başarı” diyerek aslında bu anlamda kendi kredisini de azalttı.

Serhat Demirtaş

İkmale kalır!

Aysal’ın deyimiyle topun çizgiyi geçip geçmediğini baz alırsak Mancini başarılı. Türkiye Kupası’nı kazanmış, Şampiyonlar Ligi biletini kapmış bir hoca. Ancak yine Aysal’ın tabiriyle ‘önceki’nin karnesinde 2 şampiyonluk 2 Süper Kupa, Avrupa’da çeyrek final var. İtalyan, Galatasaray’ın başında 27 lig, 11 kupa, 7 Şampiyonlar Ligi maçında 23 galibiyet, 13 beraberlik 9 yenilgi almış. Deplasman kayıplarını, o günün maç kadrolarını ve yenilen golleri izlerseniz şampiyonluğun elden nasıl kayıp gittiğini görürsünüz. Devre arası transferlerini yazıp, kâr zarar kıyaslamasını da yapıp toplarsanız, Mancini bu yaz en azından ikmale kalır.

Hasan Tankaya(Fanatik)

Galatasaray Roberto Mancini'ye tazminat ödemeyecek

Galatasaray sözleşmesi karşılıklı olarak feshedilen İtalyan teknik adam Roberto Mancini'ye tazminat ödenmeyeceğini açıkladı.

Beklenmedik bir kararla Roberto Mancini'nin sözleşmesini fesheden Galatasaray, İtalyan teknik adama geçtiğimiz sezona ait alacaklarının dışında herhangi bir ödeme yapılmayacağını duyurdu.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 04:17

İLGİLİ HABERLER