Dünya
  • 17.1.2015 13:30

İşte müslümanlara saldırı başlatan Avrupa ülkeleri

İki yüzlü Batı mizah dergisi Charlie Hebdo'ya yönelik kanlı baskını Türkiye'ye bağladı. Bu nedenle yurt dışındaki vatandaşlarımıza "terörist" muamelesi yapılmaya başlandı. Belçika'da 2 dönerci saldırıya uğradı. Almanya'da 2 Türk gözaltına alınırken gurbetçi çocuklar okullarında ayrımcılığa uğradı. Fransa, İspanya ve Avusturya ise Türk pasaportu taşıyan herkesi 'şüpheli' saydı!

Fransa'nın başkenti Paris, 7 Ocak günü kanlı bir baskınla sarsıldı. Hz. Muhammed'e yönelik hakaret dolu yayınlar yapan Charlie Hebdo dergisi saldırıya uğradı. Bu baskınla başlayan zincir, 20 kişinin ölümüyle sonuçlandı. Dünya liderleri sağduyu çağrısı yaptı. Ancak Charlie Hebdo, katliamdan sonraki ilk kapağında yine Hz. Muhammed'e hakaret eden bir karikatür yayınladı. 6 dilde çıkarılan dergi Türkçe olarak da basıldı. Ardından derginin yeni yayın yönetmeni "Dergiyi Türkçe de bastık. Çünkü Türkiye'de laiklik tehlike altında" açıklamasını yaptı. Bu provokatif yayın, Türkiye'deki bir gazetede yer aldı. Bir dini örgüt de söz konusu karikatürlerle ilgili yayını desteklediğini açıkladı. Bu noktadan sonra Charlie Hebdo saldırısı üzerinden Türkiye hedef alındı. Aslında tüm amacın Türkiye'ye yönelik bir operasyon olduğu ortaya çıktı. Avrupa'da yaşanan son gelişmeler de bunu kanıtladı. Fransa'dan Almanya'ya kadar tüm ülkelerde Türkler "terör şüphelisi" olarak aranmaya başladı. İşte Avrupa'ya başlatılan Türk avının detayları:

IRKÇILIK EĞİTİME DE YANSIDI
BELÇİKA: Fransa ve Almanya'ya komşu olan Belçika'da önceki gece hareketli anlar yaşandı. Suriye'den geldiği öne sürülen 3 kişiye baskın düzenlendi. Söz konusu zanlılar, ölü olarak ele geçirildi. Gece başlayan gerilim gündüze sıçradı. Başta başkent Brüksel olmak üzere bazı kentlerde düzenlenen operasyonlarda 13 kişi tutuklandı. Bu kişiler arasında Türkler'in olduğu öne sürüldü. Başkent Brüksel'de ise 2 Türk dönerci saldırıya uğradı.
ALMANYA: Ülkede dün sabah yaklaşık 250 polisin katıldığı IŞİD operasyonunda, 11 farklı yere baskın düzenlendi. Bu baskınların hedefi ise Türkler'di. Operasyonda İsmet D. ile Emin F. tutuklandı. Başkent Berlin'de de gurbetçiler ablukaya alındı. Özellikle Türk çocukların okuduğu okullarda, gerilim tırmandı. Gurbetçi çocuklar, okullarda baskı altına alındı.

POSTANEDE SICAK SAATLER
FRANSA: Charlie Hebdo saldırıları ile başlayan ve 20 kişinin ölümüyle sonuçlanan kanlı olayların ardından Fransa'da dün geniş bir operasyon düzenlendi. Sabah saatlerinde Paris'in çeşitli banliyölerine üçü kadın 12 kişinin gözaltına alındı. Havalanlarındaki tedbirler had safhaya çıkarıldı. Türk pasaportu taşıyanlar ise havaalanlarında didik didik arandı. Dün ayrıca Fransa'nın başkenti Paris'te yeni bir rehine krizi yaşandı. Yüzü maskeli saldırgan, Paris'in kuzeybatısında yer alan Colombes semtindeki bir postanede iki kişiyi rehin aldı. Gerilim, şüphelinin teslim olmasıyla sonlandı. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken, polis postanedekileri rehin alan kişiyi tutukladı.
İSPANYA: Paris'teki baskın nedeniyle Türkler'i hedef alan bir diğer ülke de İspanya oldu. İspanyol polisi, havaalanlarında Türk turistleri ablukaya aldı. Yine Türkler'in bulunduğu yerleşim yerleri ise "şüpheli alan" ilan edildi.
AVUSTURYA: Avrupa'daki Türkofobi, Avusturya'nın da kapısını çaldı. Ülkenin güvenlik birimleri, 14 yaşındaki M.G. adlı Türk çocuğunu bulmak için gurbetçi evlerini didik didik aradı. Hatta çocuğun fotoğrafını basına dağıtarak halktan yardım istedi. M.G.'yi bulmak için operasyon üstüne operasyon yapan Avusturya polisi, M.G.'nin arkadaşlarını da takibe aldı.

KERRY ADIM
Paris'te geçtiğimiz Pazar günü düzenlenen dev yürüyüşe üst düzey bir isimle katılmamakla eleştirilen ABD, dün Fransa'nın gönlünü aldı. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Fransa'nın başkenti Paris'e gitti. Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande'a sarılarak özür diledi. Bu arada Amedy Coulibaly isimli saldırganın Yahudi marketine yönelik saldırısı sırasında müşterileri buzhaneye saklayarak kurtaran Müslüman göçmen Lassana Bathily'ye Fransız vatandaşlığı verileceği duyuruldu.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 22:50

İLGİLİ HABERLER