Gündem
  • 7.1.2013 21:35

İşte okulları tatil edilen şehirler

Meteoroloji'nin günler önce haber verdiği kar yağışı başladı. İstanbul beyaza büründü. THY'nin bazı seferleri iptal oldu. Türkiye'de 12 kentte ilde okullar tatil edildi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, vatandaşlara "Mecbur kalmadıkça dışarı çıkmayın" uyarısında bulundu. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu gece yarısı yaptığı açıklamayla okulların tatil edildiğini duyurdu.
Saat 00.00'a kadar validen gelecek tatil haberini bekleyen öğrenciler, bekledikleri haberi alamadı.Valinin tatil haberi gece yarısından sonra geldi.

Türkiye yeni bir soğuk hava dalgasının etkisinde. Meteoroloji bir çok il için kuvvetli kar yağışı uyarısı yaptı. İstanbul'da Işık Üniversitesi'nin yanı sıra Okyanus Kolejleri, TED İstanbul Koleji, Bilfen ve MEF Okulları tatil edildi.

Kahramanmaraş, Bingöl, Bursa ve Malatya olmak üzere 4 ilde daha okullar tatil edildi.

2013 yılının beklenen ilk kar yağışı başladı.  Şiddetli yağışlar bir çok ilde etkili oluyor. Meteorolojinin yayınladığı uyarıya göre öğleden sonra Marmara Bölgesindeki 11 ilde şiddetli yağış bekleniyor. 

Meteoroloji şiddetli kar yağışı için iki ayrı uyarı yayınladı. Marmara bölgesinde yoğun kar yağışının öğleden sonra etkisin artıracağı duyuruldu.

Diğer uyarı ise Doğu Anadolu ile İç Anadolu bölgesi için. Bu bölgelerde de kuvvetli yağışlar bekleniyor.
 
 
AKOM, GİZLİ BUZLANMALARA KARŞI UYARDI

 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), gece yarısı yola çıkacak olan sürücüleri uyardı. Hava sıcaklığının gece eksilere düşeceğine dikkat çeken AKOM, gizli buzlanmalara karşı sürücüleri uyardı.
AKOM, gece ilerleyen saatlerde hava sıcaklığının eksi 3-4 derecelere kadar düşmesinin beklendiğini belirterek, yola çıkacak olan sürücülerin gizli buzlanmalara karşı dikkatli olması yönünde uyardı. Yetkililer, özellikle köprülerin yollardan önce donacağına dikkat çekerek, sürücülerin tedbirli olması gerektiğine değindi.
AKOM, ekiplerin gece boyunca tuzlama ve küreme çalışmalarına devam edileceği bildirildi.

HANGİ İLLERDE KAR VAR?
 
Meteoroloji verilerine göre bu illerde öğleden sonra kar yağışı etkisini artıracak. Kar kalınlığının 20 santimetreyi aşması bekleniyor.
 
*İstanbul,
*Kocaeli,
*Sakarya,
*Yalova,
*Bursa
*Bilecik
*Zonguldak,
*Bartın,
*Bolu,
*Düzce
*Karabük
 
KUVVETLİ KAR YAĞIŞI BEKLENEN İLLER:
 
*Sivas,
*Kayseri,
*Nevşehir ,
*Niğde
*Yozgat
 
TUNCELİ'DE 60 KİŞİ, 10 SAATTEN BERİ KAR, TİPİ VE FIRTINADA MAHSUR KALDI

Tunceli'nin Pertek İlçesi'ne bağlı Elmakaşı Köyü'ndeki taziyeden dönen yaklaşık 60 kişinin kar yağışı, tipi ve fırtına nedeniyle 10 saatten beri yolda mahsur kaldığı öğrenildi.

Pertek İlçesi'ne bağlı Elmakaşı Köyü'nde yaşamını kaybeden bir yakınlarının taziyesine giden ve yaklaşık 60 kişinin içinde bulunduğu araç konvoyu, kar, tipi ve fırtına nedeniyle dönüş yolunda mahsur kaldı. Mahsur kalanlar arasında kadın ve yaşlıların da bulunduğu belirtildi.

Tipi ve fırtınanın çok şiddetli olması nedeniyle, kar temizleme çalışması yapan iş makinaları bölgeye ulaşmakta büyük sıkıntı çekiyor. Mahsur kalanlara, Pertek ve il merkezinden olmak üzere 2 ayrı yönden bölgeye çok sayıda iş makinasının ulaşmaya çalıştığı ancak yoğun kar yağışı nedeniyle büyük sıkıntı yaşandığı kaydedildi. Kar yağışı, tipi ve fırtınanın halen devam ettiği bölgede, kar kalınlığının ise 1.5 metreyi aştığı bilgisi verildi. Mahsur kalan kişilerin yakınları ile cep telefonu aracılığı ile yaptığı görüşmeler nedeniyle çoğunun cep telefon bataryalarının da tükendiği, bu yüzden artık yakınlarıyla da irtibat kuramadıkları öğrenildi.

BU İLLERDE YOĞUN KAR YAĞIŞI OLACAK
Kar kalınlığının 20 santimetreyi aşması bekleniyor:
 
*Hakkari,
*Muş,
*Bitlis,
*Bingöl,
*Tunceli,
*Erzincan
*Erzurum
 
KOCAELİ'DE YOĞUN KAR YAĞIŞI BAŞLADI

Kocaeli bölgesinde dün gece sadece yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı, bu akşam saat 20.00'den itibaren deniz seviyesinde de etkili olmaya başladı. Yaklaşık yarım saatlik süre içinde İzmit kent merkezi beyaz örtüyle kaplandı. Yollarda henüz fazla birikim olmadığından trafikte herhangi bir sorun yaşanmazken, Meteroloji yetkilileri hava sıcaklığının gece sıfırın altına düşeceğini, kar yağışının da belirli aralıklarla şiddetli olmak üzere yarın da devam edeceğini bildirdi. Bölgelere göre 5 ile 20 santim arasında kalınlığa ulaşabileceği belirtilen karın beraberinde bazı sorunlar getirebileceği de hatırlatılarak tedbirli olunması uyarısında bulunuldu.

KOCAELİ'DE TÜM İLK VE ORTA DERECELİ OKULLAR YARIN TATİL

Kocaeli'de devam eden kar yağışı nedeniyle gece tüm ilçelerinde ulaşımda sıkıntısı yaşanmaya başlandı. Kar yağışın yarın da devam edeceği bilgisinin alınması üzerine  Kocaeli Valiliği, kent genelindeki tüm ilk ve orta dereceli okulların yarın (8 Ocak) tatil edildiğini bildirdi. Alınan bu kararı Kocaeli Valisi Ercan Topaca ayrıca twitterden de duyurdu.

Kocaeli Üniversitesi'nden ise herhangi bir açıklama yapılmadı. 

 
TOPLU ULAŞIM İÇİN EK SEFERLER
 
İstanbul’da etkili olan kar için 2 gün önceden önlemler alındı. Kar kürüme araçları yerlerini alırken, tuzlama ekipleri de bölgelerine dağıldı.
 
Ulaşımda yaşanabilecek aksaklıklara karşı da toplu taşımada ek seferler planlandı.
 
KAR TATİLİ İLAN EDİLEN İLLER VE İLÇELER
 
-Kahramanmaraş’ta eğitime kar engeli
Ekinözü, Nurhak ve Göksun ilçesinde elverişsiz hava koşulları nedeniyle eğitime ara verildi
 
 
* Bayburt'ta yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.
 
* Hakkari’de dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle 132 köy ile 375 mezranın yolu ulaşıma kapattı. Yoğun kar yağışı nedeniyle Hakkari merkez, Çukurca ve Yüksekova ilçeleri ve köylerde okullar 1 gün tatil edildi.
 
* Erzurum'da yoğun kar yağış nedeniyle bugün ilk ve orta dereceli okullar bir gün süreyle tatil edildi.
 
* Yoğun kar yağışı nedeniyle Muş merkeze bağlı belde ve köylerde bir gün, Varto ilçesinde ise Pazartesi ve Salı günü olmak üzere 2 gün okullar tatil edildi.
 
* Erzincan il merkezi ile Tercan, Otlukbeli, Kemaliye, İliç ve Çayırlı ilçelerindeki ilk ve orta dereceli okullarda bugün, Erzincan Üniversitesi'nde ise bugün ve yarın eğitime ara verildi.
 
* Ağrı kent merkezi Tutak ve Hamur ilçe merkezleri hariç köy, YİBO ve taşımalı merkez ilköğretim okullarında 7 ve 8 Ocak olmak üzere 2 gün, Eleşkirt ilçe merkezi ile tüm köy okullarında ise bir gün süre ile eğitime ara verildi.
 
* Gümüşhane'de etkili olan kar yağışı nedeniyle kent merkezi ve Kelkit, Şiran ve Köse ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildi.
 
* Tunceli’de yoğun kar yağışı nedeniyle Valilik, Mazgirt İlçesi ve bağlı köylerinde 3 gün, Pülümür İlçesi ve bağlı köylerinde 1 gün, Tunceli merkez ve diğer ilçeler ile bağlı köylerde 2 gün okulların tatil edildiğini duyurdu.
 
* Bingöl kent merkezi ve bağlı köylerde okullar yoğun kar yağışı nedeniyle bugün tatil edildi.
 
* Yoğun kar yağışı nedeniyle Bitlis kent merkezi, Tatvan ve Hizan ilçeleriyle bu ilçelere bağlı köylerde okullar 2 gün süreyle tatil edildi.
 
* Sivas'ta gece saatlerinde başlayan kar yağışı, hayatı olumsuz etkiliyor. Olumsuz hava koşulları nedeniyle Divriği ve Kangal ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarda bugün ve yarın, Suşehri, Zara, Akıncılar ve Gölova ilçelerinde ise taşımalı eğitime bugün ara verildi.
 
* Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Pütürge ilçesi ve Akçadağ ilçesinin Kürecik, Kozlucu, Develi ve Levent köylerinin de aralarında bulunduğu bazı dağ köylerinde eğitime bugün ara verildi.

Bursa ve Malatya'da kar yağışı nedeniyle okullar yarın 1 günlük tatil edildi.
 
HAKKARİ'DE KAR TATİLİ 1 GÜN UZATILDI

Hakkari'de önceki gün başlayan kar yağışı etkisini arttırarak devam etti. Kar yağışı nedeniyle bütün köy ve mezra yollarının ulaşıma kapandığı Hakkari’de, ilk ve orta dereceli okulların tatil süresi bir gün daha uzatıldı. Hakkari Vali Yardımcısı Önder Bozkurt, dün başlayan ve etkisini artıran yoğun kar yağışı nedeniyle bir gün süreyle tatil edilen okulların, yağışların devam etmesi nedeniyle yarın da il merkezi başta olmak üzere Çukurca, Yüksekova ve Şemdinli ilçelerinde tatil edildiğini açıklandı.

KANDIRA'DA TAŞIMALI EĞİTİME BİR GÜNLÜK KAR TATİLİ

Kocaeli Valiliği'nden yapılan açıklamada Kandıra'da taşımalı öğrenciler için yarın okullar tatil edildi. Merkezdeki okullar bu kapsama alınmazken, okula gelemeyenlerin idari izinli sayılmasına karar verildi. Kandıra'nın en yoğun taşımalı öğrenci merkezlerinden olan Akçaova ve Yunus Emre İlköğretim Okulu'nun bulunduğu bölgelerde kar kalınlığı 15-20 santimetreyi bulduğu belirtildi. Bölgede kar yağışı sürerken, diğer ilçelerle ilgili durumun belli olmadığı, ancak hava muhalefetine göre kararın gece yarısı alınarak okul müdürlüklerine telefonla bildirilebileceği öğrenildi.

VALİ MUTLU: “İLK, ORTA VE LİSELERDE OKULLARI TATİL ETTİK”

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Twitter hesabından gönderdiği mesajda, okulların salı günü tatil edildiğini açıkladı.
Sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından açıklama yapan Mutlu, “Meteorolojik uyarı; buzlanma riskini yüksek, kar yağışını yoğun gösteriyor. O nedenle salı günü okulları; ana, ilk, orta ve liseleri tatil ettik” dedi.
Mutlu ayrıca, "Sevgili gençler, öğrenciler 1 günlük tatili ders çalışarak, sınavlarınıza daha çok çalışarak değerlendireceğinize inanıyorum" dedi. 

MUŞ'TA KAR TATİLİ

Muş'ta olumsuz hava şartları nedeniyle, yarın eğitime ara verileceği bildirildi.
     İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kar yağışı ve tipi nedeniyle, il genelindeki tüm okullarda, yarın eğitime bir gün süreyle ara verileceğini söyledi.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım / Berin Arslan Çetin
     Yayıncı: Tarkan Demir

 

 

Güncellenme Tarihi : 21.3.2016 12:38

İLGİLİ HABERLER