Gündem
  • 11.10.2012 15:31

İşte Putin'in Türkiye'ye geleceği tarih!..

Türkiye'ye 14 ekimde yapacağı ziyareti iptal olan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 3 aralık tarihinde ülkemize geleceği açıklandı.

ANKARA (AA) - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Türkiye'ye 14 Aralık'ta yapılması planlanan ancak ertelenen ziyaretin 3 Aralık'ta gerçekleşeceği bildirildi.
      Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, Türkiye ile Rusya Federasyonu arasında 2010 yılında kurulan ve 2 kez yapılan Üst Düzey İşbirliği Konseyi'nin (ÜDİK) üçüncü toplantısının, 3 Aralık'ta, Türkiye'de gerçekleştirileceği belirtildi.
      Açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 8 Ekim'de, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında gerçekleşen telefon görüşmesinde varılan mutabakat doğrultusunda, ÜİDK toplantısına ilişkin hazırlıkların tüm boyutlarıyla tamamlanmasının ardından 3 Aralık tarihinde gerçekleştirileceği vurgulandı.
      Açıklamada, şu ifadelere yer verildi :
     ''Sayın Başbakanımız ile Devlet Başkanı Putin'in eşbaşkanlıklarında, her iki ülkeden ilgili bakanların katılımlarıyla düzenlenecek ÜDİK Toplantısı'nda, çok boyutlu stratejik ortaklık niteliği kazanan Türk-Rus ilişkilerinin her veçhesinin ayrıntılı biçimde ele alınmasının, olabilecek yeni işbirliği alanlarının tespitinin yanı sıra önemli bölgesel ve uluslararası konular üzerinde de kapsamlı görüş alışverişinde bulunulması öngörülmektedir.''
      İki ülke arasında 14-15 Ekim tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleşmesi öngörülen ÜİDK toplantısı, hazırlıkların tamamlanmaması sebebiyle ertelenmişti.
     
     Muhabir : Hasan Öymez
     Yayıncı : Selçuk Aval
 

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 14:26

İLGİLİ HABERLER