Ekonomi
  • 18.5.2004 00:17

İŞTE TELEFON LİSANS BELGESİ ALAN KURULUŞLAR!..

SAFURE CANTÜRK
ANKARA - Uzak mesafe telefon işletmeciliği için ilk lisanslar Dünya Telekomünikasyon Günü'nde Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım tarafından dağıtıldı. Lisans belgesi almaya hak kazanan 27 şirket arasında İhlas Holding'e bağlı Net.İletişim de yer aldı.


Ankara Sheraton Otel'de düzenlenen lisans dağıtım törenine Bakan Yıldırım'ın yanısıra Telekomünikasyon Kurumu Başkanı Ömer Arasıl, Telekomünikasyon Kurulu üyeleri ve lisans alan şirketlerin yetkilileri katıldı. Ses tekelinin sona ermesiyle birlikte, telekomünikasyon sektöründe serbestleşmenin önemli bir aşaması olan Uzak Mesafe Telefon İşletmeciliği ile ilgili yetkilendirme düzenlemelerine ilişkin çalışmaların ardından lisans ihaleleri açıldı.

Uzak Mesafe Telefon İşletmecisi olmak için lisans almak üzere Telekomünikasyon Kurumu'na başvuran şirketlerden gerekli belgeleri tamamlamış olan şirketlere, lisans belgeleri törenle verildi. Başvuru işlemlerini tamamlayan şirketlere lisans belgeleri verilmesine devam edileceği bildirildi.


Telekomünikasyona başvuran 71 şirketten 27'si lisans almayı hak kazandı. Aralarında, İhlas, Koç, Sabancı, Doğan ve Çukurova gibi holdinglerin de bulunduğu şirketler şöyle:


"Superonline Uluslararası Elektronik Bilgilendirme ve Haberleşme Hizmetleri A.Ş, Koç.net Haberleşme A.Ş, Eser Telekomünikasyon A.Ş, Deltakom İletişim A.Ş, TSM Bilişim A.Ş, Sabancı Telekomünikasyon A.Ş, Doğan İletişim A.Ş, Atlas On line A.Ş, Mor-Tel Telekom, MEGA Telekomünikasyon A.Ş, Net İletişim Ltd. Şti., Kaya Telekom, Borusan Telekom, Global İletişim A.Ş, INKO İletişim A.Ş, Televersal İletişim A.Ş, Telnet Telekom A.Ş, İNTERKOM Telekomünikasyon A.Ş, AKCELL İletişim A.Ş, SGS Telekom A.Ş, GİSAD Telekomünikasyon A.Ş, İŞNET İleşitim A.Ş, VİANET İletişim A.Ş, L.D.T.S. İletişim A.Ş, UTH İletişim A.Ş, İkon İletişim A.Ş."

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:13

İLGİLİ HABERLER