Spor
  • 27.1.2015 12:09

İşte Tolgay Arslan'ın özellikleri...

Beşiktaş'ın orta saha için transfer ettiği Tolgay Arslan, esasında bir santrfor. Hem de 'gol kralı' unvanlı. Geçmişte Beşiktaş'a da da gol atan gurbetçi futbolcunun oynamaktan en çok keyif aldığı bölge ise forvet arkası.

Babası sayesinde 4 yaşında doğduğu şehrin takımlarından SC Grün-Weis Paderborn'da futbola başlayan Tolgay Arslan, 2003'te Borussia Dortmund altyapısına transfer oldu. Kendine Zidane ve Hagi’yi örnek alan Tolgay, Dortmund’un U-19 takımında forma giydiği dönemde forvet olarak sahaya çıktı. Başarılı futbolcu burada çıktığı 26 maçta 30 gol attı ve sezonu gol kralı olarak tamamladı. Tolgay, Dortmund ile Almanya U-19 ikinciliğini de kazanma başarısı gösterdi.

BİR MAÇTA 5 GOL ATTI
Köln’e karşı oynadıkları bir maçta ise tam 5 kez fileleri havalandıran Tolgay, güçlü fiziği, birebirdeki yeteneği ve hızıyla biliniyor. 2009 yılında Hamburg’a transfer olan Tolgay, ilk sezonunda beklenen etkiyi yaratamadı. Kendisini takıma kazandıran Erdinç Sözer’in Hamburg’dan ayrılmasının ardından kiralık olarak Alemania Achen’e giden Tolgay, burada oynadığı 31 maçta 6 gol ve 4 asistlik bir performans ortaya koydu. Sezon sonunda yeniden Hamburg’a dönen Tolgay Arslan oynadığı iyi futbolla kısa sürede takımın değişilmezleri arasında yer almayı başardı.

SAKİN GÜÇ!
Çevresindekiler tarafından sakinliğiyle bilinen Tolgay, tam bir hip hop tutkunu. A Takıma çıktıktan sonra eğitimini bırakmak zorunda kalan Tolgay, boş zamanlarını ise ailesiyle değerlendirmeyi seviyor. Teknik direktörlerin çalışma prensiplerine her zaman saygı duyan Tolgay, sahada özgürlüğün bir futbolcu için çok daha değerli olduğuna inanıyor.

BARCELONA VE BEŞİKTAŞ'A DA GOL ATMIŞTI
2009-10 sezonunun devre arasında Türkiye’ye bir turnuvaya gelen Hamburg’un hazırlık maçlarında Kayserispor’a bir, Beşiktaş’a ise penaltılardan iki gol attı. Şubat 2012'de Borussia Mönchengladbach’a Bundesliga kariyerinin ilk golünü atan Tolgay, dünya devi Barcelona’ya da gol atma başarısı gösterdi. Hamburg Kulübü'nün 125. kuruluş yıl dönümü kutlaması dolayısıyla Temmuz 2012’de Imtech Arena'da oynanan FC Barcelona maçına damgasını vurdu. 1-1 sona eren mücadelede takımının tek golünü atan Tolgay, oynadığı futbolla da büyük beğeni topladı.

2013-14 sezonu performansı
Maç başına pas ortalaması: 42.7
Pas yüzdesi: 85.6
Uzun pas yüzdesi: 76.4
Gol: 1
Asist: 4
Maç: 32
Aldığı süre: 2.471 dakika

Özellikleri (10 üzerinden)
Top kontrolü: 8
Oyun zekası: 7
Dripling: 8
Kısa pas: 8
Uzun pas: 7
Şut: 8
Denge: 8
Çeviklik: 7
Hız: 7

 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 22:36

İLGİLİ HABERLER