Gündem
  • 29.6.2022 13:58

İsveç'in PKK'lı vekili Emine Kakabaveh tutuştu!.. Kara bir gün

İsveç'te PKK'lı Kakabaveh muhtırayı böyle yorumladı: Bizim için kara bir gün

Türkiye'nin İsveç ve Finlandiya ile imzaladığı üçlü muhtıra en çok da bu ülkelerdeki terör örgütü üyelerini üzdü. PKK'nın İsveç Parlamentosu'ndaki temsilcisi Emine Kakabaveh, anlaşmayı "Bizim için kara bir gün" sözleriyle yorumladı.

Terör örgütü YPG/PKK'nın İsveç Parlamentosu'ndaki temsilcisi İran asıllı milletvekili Emine Kakabaveh, Türkiye ile üçlü muhtıra imzalanmasını yorumlarken "Bu bizim için kara bir gün" dedi. 

Terör suçlulularının iadesi ve terör örgütleriyle mücadele konusunda Stockholm ile Ankara arasında bundan sonraki süreçte başlaması beklenen eşgüdümden rahatsız olan Kakabaveh, anlaşmada payı olan İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde hakkında gensoru önergesi vermek için çalışmalara başlayacağını söyledi.

TV4 televizyonuna açıklamalarda bulunan Kakabaveh, Linde hakkında gensoru önergesi vermek için mecliste 35 milletvekilinin imzasının gerektiğini ve bu yönde hareket edecek 35 milletvekilinin de mecliste bulunduğunu iddia etti.

Bu arada İsveç Başbakanı Magdalena Andersson, Finlandiya devlet televizyonu YLE'ye açıklamalarda bulundu. Bundan böyle Türkiye ile suçluların iadesi konusunda yakın diyalog kuracaklarını söyleyen Andersson, "Türkiye ile yakın diyalog kuracağız. Terörle nasıl mücadele ettiğimizi uluslararası hukuk çerçevesinde konuşup anlatacağız" dedi.

 Süreci yapıcı olarak değerlendiren Andersson, "Müzakereyi yürüten arkadaşlarımızla çalıştık, Erdoğan ile telefon görüşmeleri yaptık. Bir odada üç kişi oturuyorsa ve anlaşmak istiyorsa, bunu yapabilirsiniz" ifadelerini kullandı. Andersson, "Bu süreçte kim daha çok taviz verdi" sorusunu ise cevaplamak istemedi. Başbakan Andersson, İsveç'teki PKK'lı milletvekili Emine Kakabaveh'in desteklediği bir siyasetçi. Terör örgütleriyle mücadele konusunda İsveç'in Türkiye ile imzaladığı anlaşmaya uyup uymayacağını zaman gösterecek.
Güncellenme Tarihi : 29.6.2022 14:06

İLGİLİ HABERLER