Asayiş
  • 24.9.2013 16:07

İzmaritteki tükürükten 9 yıllık cinayet çözüldü

Gözaltına alınan şüphelilerden Ayhan Aydın (25) arkadaşı Uğur Doruk'u (38) suçlaren, diğer şüpheli Doruk'un ise başka bir suçtan halen Bilecik'te cezaevinde olduğu ortaya çıktı.

Demetevler Mahallesi'nde muhtarlık yaptıktan sonra görevinden ayrılan Mehmet Çiçek, 2004 yılında evinden elektrik faturasını ödemek için ayrıldıktan üç gün sonra, aynı mahallenin sınırları içersinde bulunan Doğa Parkı sulamaya gelen belediye işçileri tarafından, çalılıkların arasında öldürülmüş olarak bulundu. Yanında, kullanılmış yağ bidonu içerisinde benzin ve çakmak olan evli ve bir çocuk babası Çiçek'in cesedi Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Çiçek'in 16 V 7370 plakalı otomobili ise, bir süre sonra İstanbul'da terk edilmiş olarak bulundu. Çiçek'in aranan cep telefonu otomobilde çıkmazken jandarma araç içersinde söndürülen sigara izmaritlerindeki tükürüklerden alınan DNA örneklerini, öldürülen işçi emeklisinin o gün birlikte kağıt oynadığı arkadaşlarının DNA'sı ile karşılaştırsa da şüphelilere ulaşamadı.

POLİS DOSYAYI YENİDEN ELE ALDI

Mehmet Çiçek cinayeti ile ilgili soruşturmaya, Demetevler Mahallesi'nin sorumluluk alanının jandarmadan alınıp polise teslim edilmesiyle yeniden başlandı. Polis oluşturduğu özel bir ekip ile yaptığı soruşturma sonunda, Mehmet Çiçek'in cinayet şüphelisinin, bir başka suçtan halen Bilecik Açık Cezaevi'nde kalmakta olan Uğur Doruk ile Bursa'da pazar yerlerinde oyuncak satan Ayhan Aydın olduğunu belirledi. Bu kişilerden alınan tükürük DNA'sı, Çiçek'e ait araçtaki sigara izmaritleriyle uyuşunca polis Ayhan Aydın'ı gözaltına aldı. Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanan Aydın bugün güvenlik nedeniyle sabah erken saatlerde Bursa Adliyesi'ne çıkartıldı.

ARKADAŞINI SUÇLADI

Tutuklanması istemiyle  sevk edildiği nöbetçi mahkemede, Mehmet Çiçek'i arkadaşı Uğur Durak'ın demir ile kafasına vurarak öldürdüğünü öne süren Ayhan Aydın, şunları söyledi:

"Mehmet Çiçek'i ben hiç tanımam. O gün arkadaşım olan Uğur Doruk yanımda kendisini arayıp, yanımıza çağırdı. Uğur daha sonra bana, 'Ben onunla ilişki yaşıyorum. Ayrıca kendisinden alacağım da var. Kolunu ve bacağını kıracağım' dedi. Daha sonra da bulduğu demir çubuğu arkasına sakladı. Bir süre sonra Çiçek geldi ve otomobili ile birlikte ormanlık bir alana gittik. Çiçek, hasırı çıkartmak için arabanın arkasına gitti. Uğur da yanına yaklaşıp, demir çubuk ile birçok kez ona vurdu. Ben ambulans çağırmak istedim. Uğur ise 'Bir şey olmaz merak etme sen' diyerek engel oldu. Daha sonra uzaklaştım. Uğur Doruk araba ile yanıma geldi ve otomobile binmemi aksi halde beni öldüreceğini söyledi. Korkudan kabul ettim. Çiçek'in otomobili ile birlikte İstanbul'a gittik. Yolda aldığımız sigaraları araçta içtik. Suç aleti demiri de yol kenarına attık. Uğur beni sürekli tehdit ettiği için polise ve jandarmaya bilgi veremedim."

Adliyeye çıkartılan Ayhan Aydın tutuklanırken, diğer şüpheli Uğur Doruk'un ifadesinin yargılama aşamasında alınacağı belirtildi.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 11:45

İLGİLİ HABERLER