Yaşam
  • 1.8.2010 14:18

İZMİR YANIYOR: 47 DERECE!

Deniz kenarlarına akın eden vatandaşlar, 47 dereceyi gören sıcaklardan şikayetçi. 2010 yazının en sıcak gününü yaşayan İzmir'de halk, Urla, Güzelbahçe gibi sahil bölgelerine akın ederek serinlemeye çalışıyor. Artan nemle birlikte 47 dereceyi bulan hava sıcaklığından etkilenmek istemeyen vatandaşlar serinlemenin yolunu halk plajlarında buldu.

Vatandaşlardan bazıları denize girerek serinlerken, bazıları da deniz kenarlarına park ettikleri araçlarının yanına kurdukları çadırlar ve sofralarla serinliyorlar.

Adana'da sıcaklık rekor kırdı

Termometrelerin 43 dereceyi gösterdiği Adana'da, hava sıcaklığı rekor kırdı. Adanalıların çoğu, Çukurova'nın sarı sıcağından kaçmak için soluğu deniz ve yaylalarda aldı.

Cadde ve sokakları terk edilmiş bir görüntüye bürünen şehirde kalan çocuklar ise DSİ kanallarına ve süs havuzlarına akın etti. Tüm Türkiye'yi saran sıcak hava dalgası yüzde 90'ları aşan nem oranının etkisiyle Adanalıları adeta bunaltıyor. Hafta başında 35 derece olan sıcaklığın gölgede 40 dereceye yükselmesi ve nemin gündüz yüzde 60'lara geceleri yüzde 90'a çıkmasından dolayı vatandaşlar zor anlar yaşıyor. Bugün gölgede hava sıcaklığı 40 derece iken Atatürk Parkı'nda bulunan termometre sıcaklığı 43 derece gösterdi. Yüksek nem oranıyla birleşen hava sıcaklığının 50 derece hissedildiği kaydedildi.


Sıcaktan en çok etkilenenlerin başında çocuklar yer aldı. Çocuklar, biraz olsun serinleyebilmek uğruna DSİ'ye ait sulama kanallarına ve süs havuzlarına akın etti. Aşırı sıcaktan bunaldığını söyleyen bir çocuk, "Sıcak olduğu için banyo yapıyoruz ama daha giyinirken terliyoruz. Kanala gelip akşama kadar yüzdüğümüz zaman sıcaktan az etkileniyoruz" dedi.


Mutfak ihtiyacını almak için pazara çıkmak zorunda kalan kadınlar ise pazara güneşten korunmak için şemsiye ile geldi. Şemsiye ile pazara gelen kadınlar aşırı sıcaktan bunaldıklarını bu nedenle korunmak için şemsiye kullandıklarını belirtti.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 05:04

İLGİLİ HABERLER