Asayiş
  • 31.10.2005 00:30

İZMİT'TE TRAFİK KAZASI: 2 ÖLÜ, 1 YARALI!..

GÖKHAN AYAR
İZMİT (İHA) - D-100 Karayolu Körfez İlçe Kirazlıyalı mevkiinden meydana gelen kazada, teravih namazı için yolun karşısına geçmek isteyen anne ve 2 kızına, beton mikseri çarptı.

Kadir Gecesi nedeniyle teravih namazına gitmek için evden çıkan Semra Korkmaz ile kızları Dilara ve Aleyna, Körfez İlçe Atalar Mahallasi Şeref Petrol önünde, yolun karşısına geçmek istedi. Yolun karşı tarafındaki camiye ulaşmak için D-100 Karayolu'nda karşıdan karşıya geçmeye çalışan anne ve iki kızına, sürücüsünün ismi öğrenilemeyen 34 UT 7475 plakalı beton mikseri çarptı. Çarpmanın şiddeti ile anne Semra Korkmaz, 50 metre sürüklenendi. Kazada, anne Semra Korkmaz ile 7 yaşındaki kızı Aleyna Korkmaz, olay yerinde hayatını kaybederken, 8 yaşındaki Dilara Korkmaz ise Derince Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kaza yapan beton mikserinin sürücüsü aracını olay yerinde terk edip kayıplara karışırken, olay yerine gelen Semra Korkmaz'ın eşi Fikret Korkmaz, sinir krizleri geçirdi. Kaza sonrası olay yerine toplanan vatandaşlar, "Yol mahalleyi ortadan ikiye bölüyor. Camiye gitmek isteyen bariyerleri aşıp yolun karşısına geçiyor. Defalarca üst geçit için başvurduk. Ancak kimse bizi ciddiye almadı. Yarın da aynı şey bizim de başımıza gelebilir" şeklinde konuştu.

Benzin istasyonu tabelalarını söküp yolu trafiğe kapatan vatandaşlar, kurdukları barikatı aşmaya çalışan araç sürücüleri ile sık sık tartıştı. Vatandaşlar, barikatı aşmaya çalışan araçları, kırdıkları tuğlalarla engellemeye çalıştı. Bir grup vatandaş, barikatı aşmaya çalışan bir aracı tekmelerken olay yerine gelen polis ekipleri vatandaşları sakinleştirmeye çalıştı. Polis, üst geçit isteyen vatandaşlara, Belediye Başkanı ile görüştürme sözü verince vatandaşlar, barikatı kaldırarak yolu trafiğe açtı. Kazada yaralanan Dilara Korkmaz'ın vücudunda, kırıklar olduğu öğrenildi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:46

İLGİLİ HABERLER