Asayiş
  • 12.9.2013 00:01

Kadıköy ve Gazi'de polis müdahalesi!..

Hatay'da hayatını kaybeden Ahmet Atakan'ın ölümünü protesto etmek için Mamak Tuzluçayır meydanında toplanan gruba polis müdahale etti. İstanbul Kadıköy'de bir araya gelen eylemciler de protesto gösterisi düzenledi.

Tuzluçayır Meydanı'nda biraraya gelen grup Hatay'daki olaylar sırasında hayatını kaybeden Ahmet Atakan'ın ölümünü protesto etti.

YOLA BARİKAT KURDULAR

Barikat kurup, polisin dağılın uyarılarına uymayan gruba TOMA ve biber gazıyla müdahale edildi. Barikatı ateşe veren grup polis müdahalesine taşlarla karşılık verdi.

KADIKÖY'DE PROTESTO

Kadıköy Altıyol'da bulunan Boğa heykeli'nin önünde toplanan yaklaşık 500 kişilik grup Hatay'daki olaylarda hayatını kaybeden Ahmet Atakan'ın ölümünü protesto etmek için toplandı. Öte yandan dün yaşanan olaylarda gözaltına alınan kişilerinde serbest bırakılmasını isteyen grup daha sonra AK Parti ilçe binasına yürümek isteyince polis gruba müdahale etti.

BARİKAT KURUP ATEŞE VERDİLER

Göstericiler sokaklara barikat kurup ateşe verdi. Biber gazı ve tazyikli su ile dağıtılan grup ara sokaklara kaçtı. Bazı göstericiler polise taş ve havaifişeklerle saldırdı. Bahariye Caddesi'ndeki polis ve göstericiler arasındaki gerginlik sürüyor. Müdahale sırasında çevrede bulunan vatandaşlarda gazdan etkilendi.

GAZİ MAHALLESİ'NDE AHMET ATAKAN EYLEMİ

Ahmet Atakan'ın hayatını kaybetmesini protesto etmek isteyen bir grup, Gazi Mahallesi'nde eylem yaptı. Çöp konteynerlerını devirip barikat kuraran göstericiler, pazar tahtalarından oluşan barikatı ateşe verdi. Olaylar sırasında göstericiler, Gazi Mahallesi İsmet Paşa Caddesinin bir bölümünü trafiğe kapattı. Bunun üzerine polis biber gazı ve tazyikli su ile yüzleri maskeli gruba müdahale etti. Gruptan bazı kişiler sapanlarla polise taş ve misket attı. Müdahale esnasında bazı göstericiler ara sokaklarda akrep araçlarına molotof kokteyli attı. Polis ekipleri TOMA aracı ile yanan barikatı söndürdü.

İsmet Paşa Caddesi'nde eylem devam ediyor. 

İZMİR'DE 'AHMET ATAKAN' GERGİNLİĞİ

İzmir'de ODTÜ olayları ve Ahmet Atakan'ın ölümünü protesto eden göstericiler yine ateş yakıp etrafa saldırmak isteyince polis müdahale etti.

Akşam saatlerinde Gündoğdu Meydanı'nda toplanan marjinal gruplar, ellerinde pankartlarla Basmane Meydanı'na kadar yürüdü. İzmir polisinin çevik kuvvet ve TOMA'larla önlem aldığı eylem sırasında meydanda toplanan gruplar yine ateş yakıp etrafa saldırmak isteyince polis göstericilere biber gazı ve gaz bombası ile müdahale etti. TOMA'lar da tazyikli su ile göstericileri püskürtmeye çalıştı. Bu sırada olayları takip eden basın mensupları da atılan gazlardan etkilendi. Eylemciler ara sokaklara doğru kaçarken, protesto gösterilerinin gece geç saatlere kadar devam etmesi bekleniyor.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:07

İLGİLİ HABERLER