Asayiş
  • 26.8.2009 16:27

"KADIN BİZE ÇAY İKRAM ETTİ, SONRA BOĞUP ÖLDÜRDÜK"

‘Beni tanıdığı için öldürdüm’

BURSA’da, 26 yaşındaki arkadaşı Yücel Kavak ile hırsızlık amacıyla gittiği eski patronunun evinde, kendisini görüp tanıyan ve çay ikram eden patronunun eşi 29 yaşındaki Meral Yüksel’i kafasını duvara vurup yaraladıktan sonra boğazını kayış ile sıkarak boğup öldürdüğü öne sürülen 24 yaşındaki Selçuk Kazan suçunu itiraf etti. Kazan, “Beni tanıdığı için eve çağırdı. Çay ikram etti. Bu sırada ben keşif için bir üst kata çıktım. Şüphelenip üst kata çıkan Meral Yüksel’i bizi ihbar etmemesi için öldürdüm. Önce kafasını duvara vurdum. Sonra boğazını kayış ile sıkıp boğdum” dedi.

Orhangazi İlçesi'nde traktör bayiliği yapan Rahmi Yüksel’in eşi 2 çocuk annesi Meral Yüksel, Ortabağlar Mahallesi’ndeki evinde geçen şubat ayında evinde kafası duvara vurulduktan sonra boynu kayış ve eşarp ile sıkılarak öldürüldü. Cinayet sonrası evden kaçarken görülen ve polis tarafından yakalanan Selçuk Kazan ile Yücel Kavak, cinayet şüphelisi olarak çıkartıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.


SUÇUNU İTİRAF ETTİ
Haklarında Bursa 2’inci Ağır Ceza Mahkemesinde ‘Bir suçu gizlemek için kasten adam öldürmek’ suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılan Selçuk Kazan ve Yücel Kavak’ın yargılanmasına başlandı. Çıktığı ilk duruşmada suçunu kabul eden Selçuk Kazan şunları anlattı: “Para sıkıntısı çekiyorduk. Ben ve arkadaşım Yücel ile daha önce yanında çalıştığım Rahmi Yüksel’in evinden hırsızlık yapmaya karar verdik. Olay günü eve gidince beni tanıyan eşi Meral Yüksel ‘Hoş geldiniz’ diyerek, iki katlı evin birinci katına davet etti. Sohbet ettik. Bize çay yaparken ben bir üst kattaki evlerine çıkıp keşif yapmak istedim. Bu sırada kendisi de şüphelenerek üst kata çıktı. Bizi ihbar etmesinden korkup, önce kafasını duvara vurdum. Kanlar içersinde yere düştü. Sonra Yücel’in getirdiği kemerle boğazını sıkıp öldürdük. Korktuğumuz için hırsızlık yapmadan geldiğimiz motosiklete binerek evden kaçtık. Fakat yakalandık.” Mahkemede ifade veren Yücel Kavak da, “Hırsızlık için eve gittim. Meral Yüksel bize çay ikram etti. Bu sırada ben sigara almak için bayiye gittim. Döndüğümde üst katta gürültü vardı. Selçuk, Meral Yüksel’in kafasını duvara vuruyordu. Neden yaptığımı sorunca ‘Beni gördü. Öldürmezsek ihbar eder. Yakalanır ve yanarız. Bu yüzden öldürdüm’ dedi. Sonra da kaçtık” diye konuştu.

Sanıkların işledikleri cinayeti soğukkanlılıkla anlattıkları duruşma eksik evrakların beklenmesi için ertelenirken, mahkeme hakimi Selçuk Kazan ve Yücel Kavak’ın tutukluluk durumlarının devamına karar verdi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:31

İLGİLİ HABERLER