Yaşam
  • 4.12.2006 09:36

KADIN DAYAĞINDAN KAÇAN ERKEKLER!..

Konya'da Şefkat-Der Erkek Sığınma Evi'nde kalan, ailelerinden, eşlerinden şiddet görmüş 60 erkek, basın toplantısı düzenleyerek yılda bir günün "Dünya Erkekler Günü" ilan edilmesini istedi. "Neden Dünya Kadınlar Günü var da Erkekler Günü yok" diyen şiddet mağduru erkeklerden 8 yıl önce ailesi tarafından dövülüp sokağa atıldığını söyleyen Veysel Yaşar gözyaşlarını tutamadı. 4 yıldır sığınma evinde kalan Ahmet Ağırtıcı ise, "Erkekler de ağlar, erkekler de dayak yer, fakat utandığımız için bir türlü konuşamayız. Karımdan kafama tencere yedim dediğimde herkes kahkahayla gülüyor. Bunu yıllarca sakladım" diye dert yandı. "Erkekler utandığı için sorunlarını anlatamıyor" diyen Erkek Sığınma Evi'nde kalan mağdur erkekler, hazırladıkları pankart ile senede bir gün de olsa erkeklerin sorunlarının konuşulduğu Dünya Erkekler Günü olması gerektiğini belirttiler. Mağdur erkekler "Bu günü bize çok görmeyin" derken; Şefkat-Der Genel Başkanı Hayrettin Bulan ise töre kurbanı olmak istemeyen bir çok erkeğin sığınma evine gelerek yardım istediğini söyledi.

Açtıkları Türkiye'nin ilk erkek sığınma evinden, bugüne kadar bin 500'den fazla erkeğin faydalandığı belirten Bulan, "Erkekler de mağdur duruma düşüyor, aldatılıyor, sokağa atılıyor, ağlatılıyor, terk ediliyor, şiddet görüyor, işkence yapılıyor. Onlar da töre ve namus bahaneleriyle öldürülüyor, onların da sevgiye, ilgiye ve yardıma ihtiyacı var" diye konuştu.

Dört yıldır sığınma evinde kalan Ahmet Ağırtıcı, erkeklerin yaşadıkları sorunları utanıp anlatamadıklarını belirtti. Veysel Yaşar ise basın açıklaması okunurken göz yaşlarına hakim olamadı. Uzun süre ağlayan Yaşar, "Ben ailemi özledim, onları göremiyorum. Beni dövdüler sokağa attılar. 8 yıl önce sığınma evine geldim. Benim gibi bir çok erkek bu durumda. Fakat utanıyorlar, sokakta yatıyorlar yine de 'biz dayak yedik' diyemiyorlar. Biz de insanız" dedi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 23:48

İLGİLİ HABERLER