Gündem
  • 1.12.2007 00:05

KAMER GENÇ'İN SÖZLERİ MECLİS'İ YİNE BİRBİRİNE KATTI!..

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Bağımsız Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in bir yakınıyla ilgili sözlerine tepki göstererek, ''Bir yakınım yanlışlık yapmış. Suç ortağıyla birlikte İstanbul Cumhuriyet Savcılığına ihbarda bulundum, tutuklandılar. Bu, benim açımdan eleştirilecek bir şey değil, herhalde takdir edilecek bir şey'' dedi.
TBMM Genel Kurulunda, Hakimler ve Savcılar Kanununda değişiklik öngören teklifin 2. maddesi kabul edildi.
Madde üzerinde verdiği önerge hakkında söz alan Genç'in, konuşmasında Bakan Şahin'in teyzesinin oğluyla ilgili bir gazetede çıkan haberleri gündeme getirmesine, AK Parti'li milletvekilleri tepki gösterdi. AK Parti'li milletvekilleri, Kamer Genç'e kendi oğlunun Meclise nasıl alındığını sordular.
İddialara ilişkin söz alan Bakan Şahin de Genç'in iddialarına cevap vermek üzere kürsüye çıkmadığını, basına konu olduğu için milletvekillerine bilgi vermek istediğini söyledi.
''Böylesine değersiz iddia ve sözlere cevap vermeye tenezzül etmeyeceğini'' dile getiren Şahin, Genç'e şöyle seslendi:
''Hakimler ve Savcılar Kanunu ile ilgili bir değişiklikte, teyzemin oğluyla ilgili bir konunun getirmesinde kuyruk acısı var. Bana 4 yıl önce bir televizyon programında hakaret etti. Tazminat davası açtım, kazandım. Şimdi o paranın ödenmesinin acısı düştü içine. Alacağım Kamer Bey, bu parayı alacağım. Bu parayı ödeyeceksiniz, hiç çaresi yok. Böylece bir hukuk davası hasımı olduk. Kendisi kürsüye çıkarak, kendi kendini tatmin etmeye çalışıyor. Bu tazminatı ödeyeceksiniz.''

''KAMU KURULUŞU DEĞİL, OTEL''
Genç'in, ''yakınını bir kamu kuruluşuna sınavsız olarak aldığı'' iddiasını da yanıtlayan Şahin, işe alınan yerin kamu kuruluşu olmadığını vurguladı. ''Bu, Taksim Otelcilik Anonim Şirketinin bir otelidir. Ticaret Kanununa tabidir, orada çalışanlar da İş Kanununa tabidir. Benim Bakanlığım oraya işçi almaz'' diyen Şahin, anonim şirketinin yönetim kurulları bulunduğunu, bu şirketin şartlarını taşıyanların işe alındığını söyledi.
Şahin, ''Hükümet olarak elinize imkan geçti, yakınlarınızı devlet kadrolarına doldurdunuz, bunun hakimler ve savcılar için de yapacaksınız'' iddialarını reddettiklerini bildirdi. Kamu kurum ve kuruluşlarına yapılacak alımların ÖSYM tarafından yapıldığını hatırlatan Şahin, ''Biz de bunu büyük bir titizlikle takip ediyoruz'' dedi.
Kendilerinin bir farkı ortaya koyduklarını, Devlet Memurları Kanunun 4-B maddesine göre sözleşmeli personel alımınında da ÖSYM sınav şartı getirdiklerini anlatan Şahin, ''Kadrolaşma niyetinde olan iktidar bunu yapar mı?'' diye sordu.

''HANIMININ NE ZAMAN BAŞINI ÖRTÜP AÇTIĞINI BİLMEM''
Şahin, kendisine yapılan ihbar üzerine yakınının bir yanlışlık yaptığının belirlendiğini bildirerek, ''(Bu yakınımdır, ben bunu affedeyim, görmezlikten geleyim) demedim. Suç ortağıyla birlikte İstanbul Cumhuriyet Savcılığına ihbarda bulundum, tutuklandılar. 6 ay cezaevinde kaldılar. Davaları bitti mi bitmedi mi bilmiyorum. Bu, benim açımdan eleştirilecek bir şey değil, herhalde takdir edilecek bir şey. Siz hiç böyle bir şey yaptınız mı? Sayın Genç, siz böyle bir özveride bulundunuz mu? (Hanımının başı kapalıymış, açınca böyle yapmışım) Hanımın ne zaman başını örttüğünü, ne zaman açtığını bilmem, görmem'' şeklinde konuştu.
Genç'in, Şahin'in teyzesinin oğlunun eşinin gazetede çıkan açıklamalarını hatırlatması üzerine Şahin, şunları söyledi ''Böyle bir hadise karşısında, öyle bir şey söylemiş olabilir. Bunu bilemem. Biz kimsenin ne giydiğine ne yediğine karışırız. Bu bizim mizacımızda yoktur. Biraz önce söylenen sözlerin değeri yoktur. Sadece burada mide bulandırmayı, ortalığı karıştırmayı, konuyla ilgili söyleyeceği bir şeyi olmayınca, bu tür belden aşağı vurmayı kendisine alışkanlık haline getirmiş bir kişinin açıklamalarına cevap vermek için geldim. Böyle bir özel konuyu sizlerle paylaşmak zorunda kaldığım için özür dilerim.''

''BU YASANIN HER TARAFINDA MELEK VAR''
Madde üzerinde söz alan AK Parti Kastamonu Milletvekili Musa Sıvacıoğlu, 25 yıllık hakimlik mesleğinin 12 yılını Adalet Bakanlığında geçirdiğini belirterek, yargıda çalışanların sorunlarını bildiğini söyledi.
Daha önceki dönemlerde de hakim ve savcıların mülakat ve yazılı sınavla alındığına dikkati çeken Sıvacıoğlu, ''CHP ve MHP, rahat olun. Bu kanun teklifinin hiçbir yerinde şeytan yok. Bu yasanın her tarafında melek var'' dedi.
MHP Ordu Milletvekili Rıdvan Yalçın da AK Parti'li bir milletvekilinin, savcı ve hakimler hakkında şık olmayan ifadelerde bulunduğunu belirterek, ''Adliye, kendi içindeki çürük elmaları, siyasetten daha çabuk temizliyor'' dedi.

''SARI BAYRAK SALLAYIN''
DSP Eskişehir Milletvekili Tayfun İçli, maddeyle ilgili soru sormak için 1 dakikalık süre verilmesini eleştirdi. Bunun üzerine Başkanvekili Nevzat Pakdil, milletvekillerinin soru değil, yorum yaptığını belirterek, soru sormak isteyen diğer vekillerin haklarının yendiğini söyledi.
Verilen arada, MHP Grup Başkanvekili Vural ile İçli arasında ilginç diyaloglar da yaşandı. ''Mikrofonunun ışığı yanıyor'' diyen Vural'a, İçli, seslerini duyuramadığı siteminde bulundu. Bunun üzerine Vural, ''Sesinizi duyurmak için sarı bayrak sallayın'' dedi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 15:25

İLGİLİ HABERLER