Yaşam
  • 17.11.2011 10:54

KAMU BİNALARI DEPREM ÇADIRINA TAŞINDI...

Türkiye'yi yasa boğan büyük Van depremi ardından yaralar sarılmaya başlanırken. Birçok vatandaşda deprem sonrası evi yıkıldığı yada hasar gördüğü için evsiz kalmış durumda. Deprem ise sadece vatandaşın evini değil devletin kamu binalarınıda vurdu.

Sivil Savunma ile tarihi taş yapı TEKEL binası dışında, Valilik dahil tüm kamu binaları hasarlı. Hizmetin de 'hasara' uğramaması için çeşitli yöntemler bulundu. Bazı kamu binaları ek bina veya farklı yapılarda, bazıları ise konteyner ve çadırlarda hizmet vermeye başladı. İl Sağlık Müdürlüğü ana binanın hasarlı olması nedeniyle hizmetleri sağlık ocağında sürdürüyor. SGK İl Müdürlüğü bahçede kurulan iki konteyenerde faaliyet yürütüyor. SGK yetkilileri konteynerlerde aciliyet arz eden işlemleri gerçekleştirdiklerini söylüyor.
İl Milli Eğitim binası da hasarlı. Bazı hizmetler bahçedeki çadırda veriliyor. Kente yeni gelen öğretmenler de bu çadırda kayıt ve işlemlerini yaptırıyor. Ağrı Patnos'ta da 5.6'lık depremde hasar gören İlçe Emniyet, okullar gibi 8 kamu binası boşaltıldı.

Nezir PARSAK /AKŞAM

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 12:11

İLGİLİ HABERLER