Asayiş
  • 21.11.2004 00:13

KAR YAĞIŞI YÜZÜNDEN ÇEVRE YOLLARDAN KAZA İHBARLARI GELİYOR


ERSİN BAKIR
ANKARA  - Başkent Ankara'da akşam saatlerinde başlayan kar yağışı, şiddetini giderek arttırıyor. Yollar kar tutmasıyla birlikte kayganlaşırken, kaza ihbarları da gelmeye başladı. İlk belirlemelere göre, kazalarda 20'den fazla yaralının olduğu bildirildi.


Başkentte akşam saat 20.00 sıralarında başlayan kar yağışı, şiddetini giderek arttırarak etkisini hissettirmeye başladı. Yoğun kar yağışı sebebiyle asfaltın üzerinde kar tabakası birikmeye başladı. Uzmanların dünden itibaren yaptıkları uyarılar sebebiyle vatandaşların hazırlıklı oldukları görülürken, çevre ve şehiriçi yollardan da kaza ihbarları gelmeye başladı. Kar yağışının başladığı 20.00 sıralarından itibaren 50'den fazla kaza olduğu ve bu kazalarda 20'den fazla kişinin yaralandığı bildirildi. Uzmanlar, kar yağışı sebebiyle trafikte seyreden sürücülerin çok dikkatli olmalarını ve kayganlaşan yollarda aşırı sürat yapmamaları konusunda uyarılarda bulundu. Trafik işaret ve işaretçilerine uymaları konusunda da sürücülere ikazlarda bulunan yetkililer, ilerleyen saatlerde yağışın yoğunlaşması halinde bazı yolların kapanabileceğini bildirdi.

Çevre yollarda karayolları ve belediye ekiplerinin yol çalışmalarının çalışmalara başladığı bildirildi. Ankara'nın bazı semtlerinde de yağış sebebiyle kısa süreli elektrik kesintileri yaşandığı öğrenildi. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün kent merkezi için yaptığı hava tahmininde kar yağışının yarın da devam etmesi bekleniyor.

 Ankara'da yarın en düşük hava sıcaklığının eksi 1, en yüksek 4, Pazartesi günüyse en düşük eksi 5, en yüksek 3 derece civarında olacağı tahmin ediliyor.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 23:18

İLGİLİ HABERLER