Yaşam
  • 24.1.2005 00:10

KARIN ESİR ALDIĞI BOLU DAĞI'NDAN YOL MANZARALARI!..

CANER GÜNGÖR - BÜLENT VELİOĞLU
BOLU  - Etkili kar yağışı ve tipi nedeniyle Bolu Dağı'nda zor anlar yaşanıyor. Bolu Dağı Varan tesisleri önünde araçların kayması nedeniyle Bolu Dağı İstanbul şeridi tamamen trafiğe kapandı, kilometrelerce araç konvoyu oluştu.


Öğleden sonra etkisini arttıran kar yağışı tipiye döndü. Yağışın tipiye dönüşmesiyle birlikte zeminde tutmaya başlayınca Bolu Dağı Varan Tesisleri önünde bir kaç araç kaydı. Kayan araçlar nedeniyle yol trafiğe kapandı. Abant kavşağından itibaren kilometrelerce araç konvoyu oluşurken saatlerdir yolda bekleyen vatandaşlar isyan etti. Vatandaşlar aç susuz yolda beklediklerini söyleyerek bir an önce yolun trafiğe açılmasını istediler.


Bu arada, Fenerbahçe Ankaragücü maçı için İstanbul'a giden Ankaragücü taraftarları da Bolu Dağı'nda kalınca otobüslerinden inerek tipi altında takımları lehine tezahuratlarda bulundular.

Saatler süren bekleyiş sırasında bazı araçların yakıtları bitti. Yakıtı biten araç sahipleri bir yandan benzin araşıyışına geçerken diğer yandan ilk buldukları yere sığınmak zorunda kaldılar.

Otobüslerde de yiyecek sıkıntısı baş gösterdi. Beklemekten yorgun düşen yolcular benzin istasyonlarının marketlerine hücum etti.

Yaklaşık 5 saat süren bekleyişten sonra yol ulaşıma açıldı.

 


Güncellenme Tarihi : 17.3.2016 10:56

İLGİLİ HABERLER