Asayiş
  • 5.3.2005 00:10

KARS'TA 4 ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ TUTUKLANDI!..

BEDİR ALTUNOK
KARS - Kars'ta, 19 Şubat günü yapılan basın açıklamasında yasadışı örgüt lehine slogan attıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 12 üniversite öğrencisinden 4'ü çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.
15 Şubat'ta Mersin'de Ümit Gönültaş'ın öldürülmesini protesto etmek amacıyla Kars'ta Süleyman Demirel Parkı'nda 19 Şubat günü yapılan basın açıklamasında, yasadışı örgüt lehine slogan attıkları gerekçesiyle bugün 12 kişi gözaltına alındı. Savcılıkta alınan ifadelerinin ardından mahkemeye tutuklanmaları istemiyle sevk edilen Kafkas Üniversitesi öğrencileri Mehmet Uşar, Enver Yıldız, Fatih Taşdemir ile Ebru Şanlı, Sulh Ceza Mahkemesi'nin kararıyla tutuklandı. Öğrencilerin Kars Cezaevi'ne götürülmek için polis otosuna bindirildikleri sırada, adliye önüne toplanan bir grup slogan ve alkışlarla tutuklamaları protesto etti. Kaldırımda toplu yürüyen grubu polis otoları ve çevik kuvvet ekipleri bir süre takip etti. Grup daha sonra olaysız şekilde dağıldı.
Yapılan basın açıklaması nedeniyle daha önce DEHAP İl Başkanı Güngör Alp'ın da aralarında bulunduğu 5 kişi önceki gün tutuklanmış ancak bir üst mahkemeye yapılan başvurunun ardından serbest bırakılmışlardı.
Güncellenme Tarihi : 17.3.2016 11:13

İLGİLİ HABERLER