Dünya
  • 10.8.2006 20:10

KATAR UÇAĞINDAKİ OLAY UÇAK KAÇIRMA GİRİŞİMİ DEĞİL

AMMAN - Katar havayolları uçağındaki olayın uçak kaçırma girişimi olmadığı ortaya çıktı.
     Ürdün'ün başkenti Amman'dan Katar'ın başkenti Doha'ya gitmek için havalanan uçaktaki yolculardan birinin, kalkıştan hemen sonra pilot kabinine doğru ilerlediği, uçuş görevlileri önüne çıkıp engelleyince de görevlileri ittiği duyurulmuştu. Yolcunun elinde içinde sıvı bulunun bir teneke kutu bulunduğu belirtilmişti.
     Ürdün hükümet sözcüsü Nasır Cude, Associated Press'e yaptığı açıklamada, bunun kabin görevlileriyle yolcu arasındaki bir kavgadan ibaret olduğunu, adamın elindeki kutunun da ilaç olduğunun anlaşıldığını söyledi.
     Cude, yolcunun kalkıştan 10 dakika sonra lavaboya gitmek istediğini ancak uçuş görevlilerinin henüz yerinden kalkmasının yasak olduğunu söymeleri üzerine yolcunun görevliyi yere ittiğini anlattı.
     Havalimanı yetkilileri de, yolcunun bunun üzerine, kabin görevlilerini şikayet için pilotla görüşmek isteğini söyleyerek bağırdığını anlattılar.
     İngiltere'den ABD'ye giden uçakları havaya uçurma planının ortaya çıkmasının ardından gelen bu olay üzerine, yolcu gözaltına alınırken uçak kalktığı Amman'a geri dönmüştü.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 04:05

İLGİLİ HABERLER