Asayiş
  • 19.8.2007 09:44

KATLİAM GİBİ KAZA: 16 ÖLÜ 14 YARALI

Şanlıurfa'da tarım işçilerini taşıyan kamyonete, mercimek yüklü bir kamyonun çarpması sonucu tarım işçisi 15 kadın ile kamyon şoförü öldü, 4'ü ağır 15 kişi yaralandı.
Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde tarlada çalışacak genç kız ve kadınlardan oluşan 28 tarım işçisi, Karşıyaka Mahallesi'nde, Abit Keskin'in kullandığı kamyonetin kasasına bindi. İşçiler, günlük 7-10 YTL'lik yevmiye karşılığı 45 kilometre uzaklıktaki Akçakale'ye doğru yola çıktı.
İşçilerin bulunduğu kamyonete, yaklaşık 2 kilometre gittikten sonra saat 06.00 sıralarında Şanlıurfa-Mardin çevreyolu ışıklı kavşağında, Bedrettin Tekin'in kullandığı mercimek ve pirinç yüklü kamyon yandan çarptı.

 

 

 


Yola savruldular
Çarpışma sonrası kamyonetin kasasındaki tarım işçileri yola savruldu.
Kamyon kasasındaki mercimek ve pirinç torbalarının etrafa saçılması nedeniyle polis bu torbaların arasında da yaralı ve ölü aradı. Kaza yerine gelen aileler ağıtlar yaktı.
Görgü tanıkları, şoförün uyuduğunu, kavşakta kırmızı ışıkta geçerek kamyonete yandan çarptığını iddia etti.
Kazanın meydana geldiği kavşağın yaklaşık 300 metre ilerisinde trafik ekiplerinin, tarım işçilerinin kamyon, kamyonet ve traktör kasalarında taşınmalarını önlemek amacıyla denetim yaptığı ortaya çıktı.
Kaza kurbanı tarım işçilerinin oturduğu Karşıyaka Mahallesi yasa boğuldu.
Çoğu, mahallenin 505 numaralı sokağındaki evlerde oturan ve akraba olan tarım işçilerinin evlerinin önünde yakınları gözyaşı döktü.


 Katliam gibi kaza

Kazada can veren tarım işçilerinin oturduğu Karşıyaka Mahallesi yasa boğuldu. Kaza kurbanlarının akrabaları, komşuları ve yakınları evlerinin önünde gözyaşı döktü.

 

Yaşamını yitirenler

Kazada, kamyon şoförü Bedrettin Tekin ile tarım işçilerinden Fadime Sadak, Fatma Sadak, Emine Başak, Fatma Kaya, Aysel Demir, Sabiha Demir, Fatma Tomurcuk, Emine Çiftçi, Aliye Subay, Fatma Subay, Sara Aladağ, Emine Erkaçmaz, Güneş Azak ve Ezime Kaya yaşamını yitirdi.


 Cenazeler kamyonetlerle taşındı

Kazada yaşamını yitirenlerin otopsileri sürüyor. Otopsileri tamamlanan cenazeleri teslim alan aileler, tabutları kamyonet kasası ve minibüslerle taşıyıp toprağa verdi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 16:44

İLGİLİ HABERLER