Asayiş
  • 5.5.2009 03:27

KATLİAMDAN KURTULAN GENÇ KIZ DEHŞET ANINI ANLATTI!..

Mardin'in Mazıdağ ilçesine bağlı Bilge köyünde 44 kişinin ölümü ile sonuçlanan olaya şahit olan 19 yaşındaki bir genç kız dehşet anını anlattı.

Saldırı sırasında yandaki odada yatağın altına saklanarak kurtulduğunu söyleyen genç kız, saat 21.30'da gelen maskeli 4 kişinin düğün evinin önünde bulunan kadınları ve çocukları bir odaya toplayıp uzun namlulu silahlarla ateş açtığını ve el bombası attıklarını ifade etti.

Gelen bilgilere göre, silahlı kişilerin bu sırada yatsı namazı kılan imam ve cemaati de taradıkları öğrenildi.

Köyde nöbet tutan korucuların Suriye üzerinden gelen kum fırtınası yüzünden 2-3 metreye düşen görüş mesafesi nedeniyle saldırganları göremedikleri belirtildi.

YARALILARDAN ALINAN İLK BİLGİLER

Yaralıların verdiği bilgilere göre, saldırı eski muhtarın kızını düğününde gerçekleşiyor. Önce erkeklerin olduğu odaya giren sayıları 3 ya da 4 olan saldırganlar vatandaşları yaylım ateşine tutarken daha sonra da kadınların ve çocukların olduğu evin diğer bölümüne giriyorlar.

Burada da katliam yaptıktan sonra evi terkediyorlar. Daha sonra tekrar dönüp yaşayan var mı yok mu kontrrolü yapıp tekrar vatandaşların üzerine ateş açıyorlar.

Ancak bu bilgilerin henüz kesin olmadığı yaralı vatandaşların hala olayın şokunda oldukları bildiriliyor.

Güncellenme Tarihi : 14.5.2016 22:22

İLGİLİ HABERLER