Yaşam
  • 5.10.2005 01:14

KAYA ÇİLİNGİROĞLU İLE YAKIN ARKADAŞI CAN TANRIYAR'IN ARASI PETEK DİNÇÖZ YÜZÜNDEN BOZULDU

Ünlü sanatçı Hülya Avşar'ın eski eşi işadamı Kaya Çilingiroğlu, kendisiyle ilgili ortaya atılan dolandırıcılık iddialarına tepki göstererek, "Can Tanrıyar ve Petek Dinçöz hakkında en kısa zamanda dava açacağım" dedi.


Gayrettepe'de bulunan Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı'nda (TESYEV) basın toplantısı düzenleyen Kaya Çilingiroğlu, TESYEV'e yaptığı yardımlarla ilgili dolandırıldığı yönünde ithamlarda bulunan sanatçı Petek Dinçöz'e sert tepki gösterdi. Sözlerine, "Türkiye için böyle önemli bir günde gündemi saçma sapan bir şeyle meşgul ettiğim için önce özür dilerim" diyerek başlayan Çilingiroğlu, "Şu anda benim ve vakıf için bir karalama kampanyası başlatılmıştır. Ben 4 sene önce bu vakıfla çalışmaya başladım.

Çevremdeki birçok ünlüden rica ederek vakıf adına para topluyorum. Bunların arasında sizin de yakından tanıdığınız Yıldırım Demirören, Aziz Yıldırım, Ahmet Ağaoğlu, Hülya Avşar ve ismini sayamadığım birçok kişi vakfa yardım ediyordu.

Ben Petek Dinçöz ve Can Tanrıyar'a 'vakfa yardım edin' demedim. Onlar, 'Biz de bu vakfa yardım edip çocuk okutalım' dediler ve bugüne kadar vakfa yapmış oldukları yardım ikisinin toplam 5 milyar 600 milyon liradır. Ben bunların nesini dolandırmışım. Böyle bir iddiada bu vakfın adının geçmesi de beni çok üzdü" dedi.


Kaya Çilingiroğlu, neden böyle bir konunun ortaya atıldığını anlamadığını ifade ederek, "Can Tanrıyar ve Petek Dinçöz ile geçen akşam beraberdik. Petek bana şaka yollu 'Bir dizi çekeceğiz, bu dizide oyna, vakfa 20 bin dolar bağışlayayım' dedi. Ben de reddettim ve şaka yollu '25 bin dolar bağışla oynayayım' dedim. Ben onları ciddiye almadım. Sabah olduğunda sitede böyle bir haber çıktığını öğrendim. Ben de anlamadım. Can Tanrıyar benim dostumdu; ama bu adamdan korkulur. Artık onunla hiçbir ilişkim kalmadı.

Petek'e de diyecek söz bulamıyorum. Can'ın dolduruşuna geliyor. Bu adamdan korkulur. Yanından geçerken insanın cebine bir şey bile koyar. Sitede ayrıca Hülya Avşar'ı da kullandığım söyleniyor. Evet Hülya Avşar'ı kullandım; ama vakıf için bedava şarkı söylemesini rica ettim ve yaptı. Ondan kazandığımız paralar da vakfa bağışlandı" diye konuştu.

"ALLAH'A HAVALE EDİYORUM"
Boşandığı eşi Hülya Avşar ile en son bugün görüştüğünü belirten Kaya Çilingiroğlu, Avşar'ın bu konuda kendisine destek verdiğini ve uyarıda bulunduğunu söyledi.

Çilingiroğlu, "Basın toplantısını Hülya Avşar'la da konuşarak yapmaya karar verdim. Hatta Hülya bana 'Oturduğun adamlara dikkat et' diyerek uyardı. Can Tanrıyar ve Petek Dinçöz hakkında en kısa zamanda dava açacağım. Davayı açacak olan da onların avukatıdır. Bu olaydan sonra onlardan ayrılıp benimle çalışmaya başlamıştır. İkisini de Allah'a havale ediyorum" açıklamasında bulundu.
Söz konusu haberde adı geçen Vakfın Başkanı Yavuz Kocaömer de, Petek Dinçöz ve Can Tanrıyar'a tepki gösterdi.

Posta Gazetesi yazarı Kocaömer, "Beni Vatan Gazetesi yazarı olarak göstermişler. Daha kim olduğumu bilmiyorlar. İnsan geçinen Petek Dinçöz ve Can Tanrıyar adına sizden özür diliyorum. Böyle bir terbiyesizliği bana değil, engellilere yaptılar. Bu iki insanı şiddetle kınıyorum. Bu iki insanın bugüne kadar toplam yaptıkları yardım 5 milyar 600 milyon liradır. Yarın bu parayı cebimden çıkararak vakfa yatıracağım. Onların paralarını da geri vereceğim. Bugüne kadar ben 129 milyar 800 milyon lira kendi cebimden bağışladım. Ben 20 yıldır engelliler için uğraşıyorum. Ne söylediği belli olmayan bir kadın çıkıp kötülük yapıyor; ama el mi yaman bey mi yaman göreceğiz. Asıl sakatlar bunu yazanlardır. Bunlar zavallı, düşünce engelli insanlardır. Allah zihinsel engelli yapsın; ama düşünce engelli yapmasın kimseyi. Mahkemeye başvuruyoruz. Gerekenleri yapacağız" iddiasında bulundu.


Kocaömer, Sultan 2. Bayezıd'ın Osmanlı döneminde vakıflarla ilgili yazdığı ve vakfa kötülük edenlere edilen bedduayı okuyarak, "Bu bedduanın altına aynen imzamı atıyorum. Bu beddua şimdikiler için de geçerlidir. Amin" diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:58

İLGİLİ HABERLER