Yaşam
  • 2.1.2008 09:08

KAYAK KAZASI NASIL KOMPLO TEORİSİNE DÖNÜŞTÜ...

 

Bolu’nun kış turizmi merkezi Kartalkaya’da Yrd. Doç. Dr. Bilge Demirköz’ün pistte kayak yaparken bir üniversite öğrencisiyle çarpışması, yanlış bilgilendirmeler ve hayal gücüyle harmanlanınca, "komplo teorisi"ne dönüştü. Bilge Demirköz, "Bilim insanı olarak ülkem adına yaptığım projeler varken, bu şekilde gündeme gelmek beni üzer" dedi. Genç fizikçiye çarpan Engin Özşahin’in babası da "Çıkan yalan haberler yüzünden oğlum evde ağlıyor" diye tepki gösterdi.

AVRUPA Nükleer Araştırma Merkezi’nde (CERN) Atlas projesinde görevli Yrd. Doç. Dr. Bilge Demirköz, cumartesi günü Kartalkaya’daki Grand Kartal Otel’in pistinde kayak yaparken, üniversite öğrencisi Engin Özşahin’le çarpıştı. Kaza sonucu köprücük kemiği kırılan Demirköz, şikáyetçi olmadı. Kartal Otel’de babasıyla birlikte tatil yapan Engin Özşahin de aynı gün otelden ayrıldı.

BİLGİ KİRLİLİĞİ

Ancak kazada yaralanan kişinin fizik doçenti Bilge Demirköz oluşu, bir anda basının ilgisini kazaya yöneltti. Kazanın bir suikast girişimi olduğu, genç doçentin ağır yaralandığı internet sitelerinde flaş haber olarak verilirken, Isparta’da uçak kazasında ölen fizikçilerin de aynı projede görev aldıkları haberlere eklendi. Bazı ajanslar ise Demirköz’e kaskıyla çarparak kaburga kemiklerinin tümünün kırılmasına neden olan saldırganın kaçtığını duyurdu. Tüm bu bilgi kirliliği haberin birçok gazetede manşet olmasına neden oldu.

BEN BİLİMİN SANIYIM

Medyadaki komplo teorilerine tepki gösteren Demirköz, bir ay önce uçak kazasında ölen Prof. Dr. Engin Arık’ın cenazesinde "Bu tür komplo teorileri hocamın kemiklerini sızlatır" dediğini hatırlatarak "Bilim insanı olarak ülkem adına yaptığım projeler varken bu bize üzüntü verir" dedi. Kazayla ilgili Bolu Cumhuriyet Savcılığı da soruşturma başlattı.

SNOWBOARD’ÇU DEĞİL

Dalak ve böbreklerinde ciddi yaralanma meydana geldiğini söyleyen Demirköz, kendisine çarpan Engin Özşahin için "Dağ magandası" dedi. Demirköz, şunları söyledi: "Pist boştu. Ben usta bir kayakçıyım. Pistten dik iniş yapıyordum, 60-70 kilometre hızla, küçük slalomla inerken sağ arka tarafından üzerime gelen kasklı kayakçıyı fark edince kaçmaya çalıştım ancak başarılı olamadım. Bu kayakçının elinde sopaları bile yoktu. Bazı gazetelerde snowboard diye yazılmış ancak bu adam elinde sopaları bulunmadan kayak yapıyordu. Şiddetli çarpmanın etkisiyle yere düştüm. O an felç olduğumu zannettim. Beni kar motosikletine koyup doktora götürdüler. Ancak bu sırada bana çarpan genç ise ’Siz suçlusunuz’ diyerek bir de bana bağırıp çağırıyordu. Milli takıma hazırlandığını söyledi. Bu haliyle onu milli takıma falan almazlar. Bana kalırsa kasıtlı olarak gelip bana çarptı. Ancak amacı neydi bilmiyorum belki bana hava atmak. Nasıl kaydığını göstermek istedi. Bana göre bu adam dağ magandası. Başka bir şey olamaz."

Oğlum evde ağlıyor

Yrd. Doç. Dr. Bilge Demiröz’e çarpan Engin Özşahin’in babası Özbek Özşahin, "Çıkan yalan haberler yüzünden oğlum evde ağlıyor" dedi. Yeditepe Üniversitesi Makine Mühendisliği 3. sınıf öğrencisi olan Engin Özşahin yaptığı yazılı açıklamada, "28 Aralık günü ailemle Kartal Otel’e geldim ve kayağa çıktım. Öğleden sonra kayarken kimliğini daha sonra gazetelerden öğrendiğim Sayın Bilge Demirköz’le kazara çarpıştık. O otele götürülene kadar bekledim. Ben de burnum aşırı kanadığı ve yüzümde yaralanmalar olduğu için otele dönüp doktora göründüm. Sonra onun kaldığı otele gittim ancak otelden ayrıldığını öğrendim. Bir kayak hocasına isim ve telefon bilgimi verdim. O geceyi de otelde ailemle geçirdim. İstanbul’a dönünce bu konuyu gazetelerden öğrendim. Bu yaşananlardan dolayı çok üzgünüm" dedi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 14:47

İLGİLİ HABERLER