Yaşam
  • 29.9.2007 13:41

KAYMAKAM, ŞOFÖRÜNE CEZA YAZDIRDI

RİZE’nin İkizdere Kaymakamı Emre Çınar, makam aracını yasak alana park eden polis memuru şoförüne ceza yazdırdı.
      İl Özel İdaresi'ndeki bir toplantıya katılmak üzere önceki gün Rize'ye gelen Kaymakam Emre Çınar’ı bırakan şoförü polis memuru Mehmet Telci, AA 105 plakalı makam aracını Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önündeki alana park etti. Polis memuru, kısa süre sonra trafik polislerinin ikazı ile aracı bıraktığı yerden kaldırdı. Bu olay Rize'deki yerel bir gazetede, ‘Kırmızı plakaya ayrıcalık- Yasak alana park etti ama ceza yazılmadı'' başlıkları ile haberleştirilince Kaymakam Emre Çınar, bundan haberdan oldu. Kaymakam Çınar, bunun üzerine Rize Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Ali Rıza Akkuş’u telefonla arayarak, şoförüne ceza yazılmasını istedi. Bunun üzerine Kaymakam şoförü polis memuru Mehmet Telci'ye 61'inci maddeden 52 YTL para cezası kesildi.
      İkizdere Kaymakamı Emre Çınar, makam şoförünün işe yeni başladığını ve Rize trafiğini iyi bilmediğini belirterek, “Yanlış alana park etmiş. Trafik polisleri de araç şoförüne gerekli uyarıyı yaparak aracın uygunsuz yerden kaldırılmasını istemişler. Konu sonradan basına yansımış. Olaydan haberim olunca yetkilileri aradım. Trafik konusundaki hassasiyetimi göstermek ve tüm Rizeliler'e de örnek olması adına ceza tutanağı düzenlenmesinde ısrar ettim. Neticede 52 YTL ceza tutanağı düzenlendi'' dedi.
      Kaymakam Çınar, kendi özel aracını kullanırken trafik kurallarına uyduğunu, hata yapanları trafik polisine ihbar ettiğini vurgulayarak “Şoförüme de sürekli trafik kurallarına uyması konusunda uyarıda bulunurum. Olay benim makam aracının içinde bulunmadığım bir sırada geçekleşti. Kırmızı plakaya ayrıcalık gibi bir durum kesinlikle söz konusu değildir'' diye konuştu. Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 16:13

İLGİLİ HABERLER