Yaşam
  • 19.5.2004 01:54

KESİLEN KELLEDE MOSSAD ŞÜPHESİ!..

Öne sürülen bir iddiaya göre işi Mossad tezgahlamış. İtirazlar da 13 noktada toplanıyor. İşte ayrıntılar...

Nick berg vahseti" farklı bir bakıs Boğaz kesme görüntüleri üzerine çok farklı senaryolar internette ve kulaktan kulağa dolaşıyor. İddialalar göre olayı MOSSAD ve CIA tezgahlamış. Öne sürülen kanıtlar ise şunlar:
     
     1) Filmin çekim tekniği Mossadın defalarca piyasaya sürdüğü Filistinli terörist görüntüleri ile aynı bu işleri bilenler hemen farkederler.
     
     2) Boğaz Kesme işlemini yapan kişinin Ürdün asıllı El Kaide üyesi Zerkavi olduğu söylendi ama filmede konuşan adam Ürdün aksanıyla Arapça konuşmuyor. Garip çünkü Zerkavi Ürdünlüdür. Keza aynı teröristler tarafından basına verildiği söylenen yazılı açıklamadaki Arapçada yabancı biri tarafından yazıldığını hissetiren saçma gramer hatalarıyla dolu.
     
     3) Zerkavinin bir bacağı yoktur ve takmadır. Bu düşük kaliteli takma bacakla rahat rahat yürüyüp ayakta duramaz normalde fakat görüntülerdeki Zerkavi bir anda iyileşmiş gibi.
     
     4) İşin dahada ilginci Amerikalılar aylar önce Zerkaviyi Süleymaniye yakınlarında içinde bulunduğu evi helikopterlerle havaya uçururarak öldürdüklerini söylediler. Zerkavi bir anda nedense canlanıvermiş.
     
     5) Cerrah bir arkadaşınız varsa sorun. Canlı bir insanın başı kesildiği anda kan havaya fışkırır ve her yana dağılır. Bu sebeple bıçakla yapılan işler son derece pistir. O görüntülerde kanın her yana gayzer gibi sıçraması gerekirdi. Aynı zamanda bıçakla kafa kesmek o kadar kolay değildir ve görüntülerdeki gibi basit bir dokunuşla olmaz. Bergin kafasının görüntülerdeki şekilde kesilebilmesi için giyotin benzeri bir aparat kullanılmadır.
     
     6) Bergin üzerindeki kıyafet Amerikalıların hapishane mahkumlarına verdikleri kıyafetlerden. Söylenene göre Berg militanların eline düşmeden hemen önce Amerikalılar tarafından göz altına alınmış ve sonra bırakılmış. Şimdi size sorarım hapishaneden salıverilen bir adam üzerindeki mahkum elbisesi ilemi bırakılır. Bence Berg Amerikalılar yani CIA tarafından üzerindeki kıyafetle hapisten alınıp Mossad timine teslim edildi.
     
     7) Filmdeki militanlar nedense son derece besiliydi. Aylardır yer altında ve kaçarak yaşayan direnişçilerin bu kadar semiz olabilecekleri iyi beslenebileceklerini benim aklım pek almadı. Bana inanmıyorsanız televizyonu açın ve Iraktan gelen görüntülerdeki şişman ve iri Iraklı sayısına bir bakın nerde kaldı aylarca kuru ekmekle yaşamak zorunda kalan direnişçilerin hali.
     
     8) Militanların hiç biri eldiven giymemişti ve bazılarının elleri bembeyazdı. Teb renkleri araptan çok Batılı bir insanı andırıyordu. Şişman Iraklı bulmak zor olduğu gibi bembeyaz elli Iraklı bulmakta zordur.
     
     9) Görüntülerdeki yakın çekimlerden birinde Iraklılardan biri yüzük takmıştı. Yüzük açıkça görüntülerden belli oluyordu. Ne var bunda derseniz hemen söyleyelim. Yüzük altındı. Fanatik İslamcı olduğu söylenen ve bunun için boğaz bile kesen birinin altın yüzük takacağını ummuyorsunuz herhalde. Irakta gümüş yüzük kalmadımı yoksa?
     
     10) Kurbandan çıkan kanın bu kadar az olması kurbanın zaten uzun bir süredir ölü olduğunu ve kafa kesme işleminin ölümden sonra yapıldığından şüphelenmemizi sağlıyor. Görüntülerdeki çığlık seslerini dikkatli dinlerseniz bunun kadın sesi olduğunu ve birazda montajdan anlıyorsanız son derece amatör bir şekilde görüntünün üzerine eklendiğini bulabilirsiniz.
     
     11) Filmi seyreden her Iraklı bu kişilerin kesinlikle Iraklı olmadığını söylemekte. Peki acaba neden. Sakın konuştukları Arapça Irak aksanlı değilde başka bir aksandan olmasın.
     
     12) Militanların taşıdıkları silahlardan bir tanesi AK-47 kalaşnikof değildi. Bu silah İsrail yapısı bir Kalaşnikof taklidi olan "GİLAL" tüfeğiydi. Acaba militanlar İsrail yapısı bu tüfeği nereden bulmuşlar.
     
     13) Bergin oturduğu sandalye Amerikalıların Ebu Garip hapishanesinde kullandıkları sandalyenin aynısındadır. Yani askeri üretim bir sandalye. Evet delilerimiz bu kadar. Ünlü İngiliz dedektif ve hayranı olduğum Sherlock Holmes herhalde bu delilleri görse şunu derdi "Ortada büyük bir oyun var,sevgili dostum Watson"

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:14

İLGİLİ HABERLER