Gündem
  • 17.11.2020 15:49

Kılıçdaroğlu ve Akşener'in yalanladığı Anayasa çalışmasını Sözcü Gazetesi yayınladı

Kılıçdaroğlu ve Akşener inkar etti ama arşivi unuttular! Gerçek arşivden çıktı

CHP ve İYİ Parti'yi karıştıran son dakika iddialarıyla ilgili gerçeği SABAH ortaya çıkardı. Anayasa taslağı için 4 partinin bir araya geldiği iddialarını reddeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i arşivler yalanladı.

Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet ve Birgün gazetelerinde ve Tele1 televizyonunda yer alan açıklamalarında bu görüşmeyi açık açık dile getirdi. Kapalı kapılar ardında yapılan anayasa görüşmesine bir itiraf da Saadet Partisi'nden (SP) İl Başkan Yardımcısı Kasım Karadaş'tan geldi.

Ankara kulislerini sallayan iddiada son dakika ahberi... İYİ Parti Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ'ın; 2018'de CHP, İYİ Parti, HDP ve Saadet Partisi'nin ortak anayasa çalışması yaptığını öne sürmesiyle başlayan tartışma sürüyor. Kılıçdaroğlu, önceki gün "Böyle bir anayasa çalışması yok. Kamuoyunda tartışılıyor, ben de hayretle izliyorum" demişti. Akşener de Ümit Özdağ'ın sözlerinin doğru olmadığını öne sürerek, "Ne HDP ile ne CHP ile ne Saadet Partisi ile herhangi bir Anayasa çalışması yapmadık. Bir deli kuyuya taş attı nasıl çıkacağımızı bilmiyoruz. Ayıp denen bir şey var" diye tepki gösterdi. Her ne kadar reddetseler de Kılıçdaroğlu Akşener'i arşivlerden çıkan haberler yalanlıyor.

"HAZIRLIĞIMIZ DAHA ÖNCE BAŞLADI"

Kemal Kılıçdaroğlu, 2 Haziran 2018'de Cumhuriyet gazetesine yaptığı açıklamada, "Millet İttifakı'nı oluşturan partilerin Anayasa değişikliğinde hangi ilkelerde uzlaşabileceğinin çalışması yapıldı. Bu çalışmayı yapanların başında İbrahim Kaboğlu vardı. Bu ilkeler çerçevesinde Anayasa çalışması yapılacak. Üç aşağı beş yukarı bir mutabakat metni şu anda elimizde var." dedi.

SON DAKİKA SÖZCÜ'NÜN HABERİ DE ORTAYA ÇIKTI!

Aynı gün Sözcü gazetesi ise, reddedilen Anayasa görüşmelerini "İttifakın yeni anayasası hazır" başlığıyla haberleştirildi. Bu haberde de Kılıçdaroğlu'nun "Millet İttifakı olarak çalışma yaptık. Mutabakat metni elimizde" ifadelerine yer verildi.

 

 

Güncellenme Tarihi : 17.11.2020 15:59

İLGİLİ HABERLER