Sağlık
  • 20.12.2016 01:19

Kilo verdiren zerdeçallı altın süt mucizesi

Zerdeçal ve süt ile sağlık kaynağı bir içecek hazırlamanız mümkün. İşte zerdeçallı süt tarifi!

Zerdeçal ve süt sağlığı korumak için içilen geleneksel Ayurveda içeceğidir. Genellikle uyku uyumayı sağlar, soğuk algınlığı, boğaz ağrısı, hazımsızlık, ishal, irritabl bağırsak sendromu, Crohn hastalığı, adet krampları, baş ağrısı ve artrit de dahil olmak birçok hastalığı iyileştirmek için geceleri içilir.

Ayrıca, meme, karaciğer, kolon ve prostat gibi kanserlerle savaşır, depresyonu önler, sindirim sağlığı rahatlatır, karaciğer detoksu yaptırır, kanı temizler, kan dolaşımını artırır, yaraların iyileşmesini hızlandırır, ağrıyı azaltır, kalp-damar hastalıklarına karşı korur ve nörolojik bozuklukları giderir.
Zerdeçal'ın güçlü antioksidan, anti-inflamatuar, analjezik ve antiseptik özellikleri vardır. Zerdeçal, Ayurveda ve geleneksel Çin tıbbında kullanılır.

Zerdeçal sağlık yararları ona karabiber eklenerek geliştirilmiştir. Araştırmalara göre, karabiber vücut kurkumini(zerdeçalın içindeki etken bileşim) iyi absorbe etmesine yardımcı olmaktadır.

Ayrıca, tarçın ve kakule gibi diğer baharatlar ekleyerek tadını, süt ekleyerek zerdeçalın sağlığa faydalarını artırır. Tarçın kötü kolesterolü azaltır ve dolaşımı iyileştirir, kan şekerinin kontrolüne yardımcı olur.

Kakule, sindirim arttırır, detoksa yardımcı olur, kötü nefes kokusunu yok eder. Hindistan cevizi yağı da bağışıklık sistemini arttırır ve kolestrolü düşürür.

Peki evinizde zerdeçal sütünü nasıl yapabilirsiniz?

Gerekli malzemeler

Süt 
Zerdeçal
Karabiber
Tarçın
Kakule
Hindistancevizi yağı
Bal
Bir tencere
Ölçme kaşığı
Bir bardak
Bir süzgeç

Yapılışı:

1. Bir tencereye bir bardak sütü dökün ve ısıyı açın.
2. Yarım çay kaşığı zerdeçal tozunu ekleyin
3. Dört bir çay kaşığı karabiber ekleyin
4. Küçük bir kabuk tarçın ekleyin.
5. Bir tutan kakule tohumunu ezin.
6. Yarım çay kaşığı hindistan cevizi yağı ekleyin.
7. Bütün malzemeleri biraraya getirdikten sonra birkaç dakika pişirin.
8. Karışımı süzün
9. Tatlandırmak için bal ilave edin.
Ev yapımı baharatlı zerdeçal sütü artık hazırdır. Akşam yatmadan önce için.

ZERDEÇALLI ALTIN SÜT İLE KİLO VERİN

Zerdeçallı sütün sayısız faydasının yanında bir de kilo verdiren özelliği var.

İşte Kilo Verdiren Altın Süt Mucizesi

Hızlı kilo vermek için doğal mucizelerden faydalanmanız gerekiyor. Bu mucizeler ise çeşitli baharatlar ile birlikte hazırlanıyor. Süt kullanarak hazırlayacağınız bir zayıflama mucizesinden söz etmek istiyoruz. İçine koyacağınız baharatlar sayesinde sarı bir renge dönüşen süte altın süt ismi verilmiştir. Sarı renginden dolayı altın süt olarak adlandırılan bu kür ile kolayca zayıflayabilirsiniz. Zayıflamayı hızlandıran özelliklere sahip olan bu kür ile zayıflamak sandığınızdan daha kolay olacaktır. Kısa sürede ve etkili biçimde zayıflamak istiyorsanız, altın süt kürünü uygulamanızı öneriyoruz. Altın süt ile birlikte gün boyunca bolca su tüketmeyi ihmal etmeyin. Zayıflayabilmenin başlıca kurallarından biri bolca su tüketmektedir.

Hızlı ve kolay biçimde zayıflamanızı sağlayan altın süt mucizesi sayesinde kısa sürede fazla kilolarınızdan kurtulacaksınız.

Malzemeler,

1 su bardağı az yağlı ya da yağsız süt

1 çay kaşığı kadar toz zerdeçal

1 çay kaşığı toz tarçın

1 çay kaşığı zencefil

1 çay kaşığı organik süzme bal

1 çay kaşığı tane olarak karabiber

1 tatlı kaşığı chia tohumu

Hazırlanışı,

Süzme bal dışındaki tüm malzemeleri bir cezveye alın. Kısık ateş üzerinde sürekli karıştırarak kaynatın. Kaynattığınız sütü bir fincana alın ve ılınması için biraz bekletin. Ardından bal ilave ederek iyice karıştırın ve afiyetle tüketin.

Nasıl kullanılmalı?

Altın sütünü günde 1 fincan miktarda içebilirsiniz. İstediğiniz kiloya gelene kadar içmeye devam edin. Kahvaltı sonrasında ara öğün olarak da içebilirsiniz. Ayrıca, uyumadan 3-4 saat kadar önce içebilirsiniz.

Güncellenme Tarihi : 19.12.2016 20:59

İLGİLİ HABERLER