Spor
  • 10.1.2014 00:06

Kingson Balıkesirspor'da

Balıkesirspor Kulübü Başkanı Tuna Aktürk, transferi doğrularken, daha önce bu oyuncu ile anlaşma sağlamadıklarını bildirdikleri resmi açıklamaları hatırlatıldığında, "Futbolda her an her şey olabiliyor. Görüşmelerimiz sürerken anlaşma sağlayamamıştık ve bunu kamuoyuna duyurup kaleci transferiyle ilgili alternatif arayışlarımızın devam ettiğini açıkladık. Ancak, Richard Kingson Kıbrıs'taki takımı ile olan sözleşmesini feshederek, Balıkesirspor Kulübü olarak bizim şartlarımızı kabul edince tekrar görüştük. Dün akşam transferi sonuçlandırdık. Kingson şu anda kulüp tesislerimizde takıma dahil oldu" dedi.
Eskiden Galatasaray'da da bir süre kalecilik yapan Richard Kingson'un bugün Balıkesirspor Kulübü'nün anlaşmalı olduğu Özel Sevgi Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçtikten sonra tesislere giderek takımla birlikte çalışmalara başladığı bildirildi. Özel Sevgi Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. R. Burhan Tümen, yapılan kontroller sonucunda Kingson'un son derece sağlıklı çıktığını söyledi.

45 BİN DOLARLIK FARK KAPANINCA ANLAŞMA SAĞLANDI
Balıkesirspor, kadrosunu Karikari, Lalawele, Jabbie'den sonra Kingson ile 4. yabancıyı da katarak güçlendirdi. Balıkesirspor'un bir önemli transferi de Bursaspor'dan aldığı Okan deniz olmuştu. Balıkesirspor'un yaklaşık 1 aydır Kingson ile menajeri kanalıyla sürdürülen transfer görüşmelerinde tek engelin oyuncuya ödenecek rakamla ilgili olduğu belirtildi. Balıkesirspor'un verdiği para ile oyuncunun menajerinin istediği rakam arasında 40-45 bin dolar fark bulunduğu, bu nedenle anlaşma sağlanmadığı kaydedildi. Kingson ile Kıbrıs Rum Kesimi'ndeki takımıyla ilişiğini kestikten sonra tekrar görüşüldüğü ve Balıkesirspor'un şartlarını kabul edince de transferin gerçekleştiği öğrenildi.
Öte yandan Kingson'un transferiyle ilgili bazı çevreler bu kalecinin Balıkesirspor'a faydalı olacağına inanmadıklarını dile getirerek, hatalı bir transfer olduğunu ifade ettiler. 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:37

İLGİLİ HABERLER