Yaşam
  • 26.8.2005 00:07

KIRKPINAR'DA AĞA OLAMAYAN FATİH ÜREK MİLAS'TA GÜREŞ AĞASI OLDU...

FİKRET HIDIR
MUĞLA (İHA) - Muğla'nın Milas İlçesi Boğaziçi Köyü'nde düzenlenen Turizm ve Balıkçılık Festivali ilginç etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Festival çerçevesinde düzenlenen yağlı güreşlerde sanatçı Fatih Ürek, "Güreş Ağası" oldu.


Milas'ın Boğaziçi Köyü'nde bu yıl ilki düzenlenen Turizm ve Balıkçılık Festivali çerçevesinde yağlı güreş müsabakaları düzenlendi. Köy meydanında düzenlenen güreşleri çok sayıda vatandaş ve tatilci izledi.

70 sporcunun katıldığı güreşler akşama kadar sürdü. "Manevi Güreş Ağası" olan sanatçı Fatih Ürek, güreş alanına davul zurna eşliğinde geldi. Çimlere giren Fatih Ürek, vatandaşları selamladıktan sonra güreşçilerin yanına gitti. Tüm güreşçilerle tokalaşan Fatih Ürek, kıyafeti ve elindeki tespihi ile güreş ağası gibiydi. Güreşleri baş köşeden izleyen Fatih Ürek, zaman zaman yanındakilerden güreşler hakkında bilgiler aldı.

Geleneksel Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne manevi destek verdiğini belirten Ürek, "Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne ve buraya manevi destek veriyorum. Kırkpınar'a bazı politik nedenlerden dolayı katılamadım ancak buraya geldim. Ben bu organizasyonda manevi güreş ağasıyım" dedi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 11:16

İLGİLİ HABERLER