Yaşam
  • 15.3.2007 06:46

KIZ ÇOCUKLARIN İNANILMAZ MİRAS ZAFERİ!..

Adanalı işadamı, trilyonluk mirasını oğluna bırakınca, kızları, cinsiyet ayrımcılığı iddiasıyla dava açtı. Mahkeme kızları haklı buldu ve malları eşit paylaştırdı.

Hacı Mehmet Şalgamcıoğlu, 2004’te Emirgan’daki yalısında ölünce kızları Fatma ve Huriye Şalgamcıoğlu, kardeşleri, Şalteks Şalgamcıoğlu Tekstil’in patronu, Aksaray’daki 120 yataklı Flamingo Otel’in sahibi Mustafa Şalgamcıoğlu hakkında dava açtı. 2 kız kardeş, babalarının 5 katlı yalı dışında, Zeytinburnu’nda yüzlerce metrekarelik arsa ile Adana’da bir oteli de danışıklı yollardan erkek kardeşlerine devrettiğini ileri sürdü.

Yaklaşık 3 yıl süren dava, önceki gün karara bağlandı. Sarıyer 1. Asliye Hukuk Mahkemesi, davacıların taleplerini kısmen kabul ederek Şalteks Salgamcıoğlu Tekstil’e kayıtlı milyonlarca YTL’lik arsalar ile Emirgan’daki yalıyı ve çeşitli gayrimenkulleri kardeşler arasında eşit olarak paylaştırdı. Ancak davacı kız kardeşlerden Fatma Şalgamcıoğlu geçen yıl kalp krizi geçirerek vefat ettiği için, kararı göremedi. Mustafa Şalgamcıoğlu, kararı temyiz edeceğini söyledi. Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 21:01

İLGİLİ HABERLER