Asayiş
  • 3.5.2005 00:45

KIZ YÜZÜNDEN LİSELİLER BİRBİRİNİ DOĞRADI

Abdulaziz Gül'ün haberi/haber7

Olay bugün saat 16.00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Laleli semtinde bulunan Mehmet Akif Ersoy Lisesi'nde 10 Spor B sınıfında tarih dersi işlenirken, (Ersin Çağlar) E.Ç. (17) ile (Adem Kalay) A.K. (17) arasında kız meselesi yüzünden tartışma çıktı. Bu sırada tarih öğretmeni iki öğrenciyi yatıştırmaya çalıştı.

İddiaya göre E.Ç., "Seninle sonra teneffüste görüşürüz" diyerek A.K.'yi tehdit etti. Teneffüs zili çaldığında E.Ç. elindeki maket bıçağı ile arkadaşı A.K.'nın üzerine yürüyerek yüzünden yaraladı. Bu sırada (Ertuğrul Eroğlu) E.E. (17) isimli öğrenci de iki arkadaşını ayırmak isteyince kolundan yaralandı. Arbede sırasında E.Ç. de kendisini kolundan yaralarken, kavga eden öğrencilere öğretmenler müdahele etti. Okul idaresinin olayı polise ihbar etmeleri üzerine okula giden emniyet görevlileri, saldırdan E.Ç.'yi yakaladı.

A.K. ve E.E. Manisa Merkez Efendi Devlet Hastanesi'ne, yaralı saldırgan E.Ç ise diğer Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralılardan E.E., "Kızlar sportif etkinliklerimizde bize destek vermedikleri için onlarla konuşmama kararı almıştık. A.K. ile bir başka arkadaş kızlara bir şey vermemek üzerine tartışırken E.Ç. onlara tepki gösterdi. Daha sonra ders sırasında A.K.'nın üzerine yürüdü ve küfretti. Öğretmen araya girnce sustular. Daha sonra teneffüste yine kavga ettiler. A.K.'yı sevdiğim için ben de onları ayırmak istedim ve bu sırada kolumdan yaralandım. E.Ç.'de A.K.'yi yüzünden yaraladı" dedi.

Yüzünden ağır yaralanan A.K., doktorların acil serviste yüzüne dikiş attığı sırada annesi Hediye Kalay da gözyaşları döktü. Yaralı öğrencilerin babaları Mehmet Kalay ile Mehmet Eroğlu, saldırgan öğrenci E.Ç.'ye öfkelenerek, "Okullar nasıl bu kadar güvensiz olabiliyor. Şimdi o çucuk yakalandı ancak yarın serbest bırakılacak. Bu tür olaylara karşı önlem alınsız. Yoksa yarın başka çocukların da başına bu tür olaylar gelebilir" diye dert yandılar.
Kolundan yaralı E.Ç. ise tedavisinin ardından ifadesi alınmak üzere polis karakoluna götürüldü. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Güncellenme Tarihi : 17.3.2016 12:01

İLGİLİ HABERLER