Yaşam
  • 5.5.2004 09:44

KKTC BAŞBAKANI TALAT, ABD DIŞİŞLERİ BAKANI POWELL'LA GÖRÜŞTÜ

EVRİM ÖCAL
NEW YORK  - ABD'nin New York kentindeki BM Genel Merkezi'nde ABD Dışişleri Bakanı Colin Powell ile görüşen KKTC Başbakanı Mehmet Ali Talat, görüşmenin çok iyi geçtiğini belirtti.


Powell'dan Kıbrıs Türk'ü üzerinde sürdürülen izolasyonun kaldırılması için ABD'nin katkısını istediklerini belirten Talat, bu taleplerinin Powell tarafından çok iyi anlaşıldığını söyledi.


"İnanıyorum ki uluslararası toplum Kıbrıs Türkü üzerinde sürdürülen izolasyonun kaldırılması için önemli adımlar atacak. Bunun sinyalleri vardır. Powell ile toplantı da bunun göstergesidir" diye konuşan Talat, Powell'ın, bu izolasyonun kalkması için ABD'nin çalışma içinde olduğunu söylediğini belirtti. Talat, ABD hükümetinin izolasyonun kaldırılması konusunda çalışmalarını tamamlayıp açıklayacağını ifade etti.


KKTC Başbakanı Talat, bir gazetecinin, "Powell'dan Kıbrıs'a uygulanan ambargoların kaldırılacağına dair herhangi bir güvence aldınız mı?" sorusuna, "Sayın Powell'ın yanıtı olumluydu" şeklinde yanıt verdi.
KKTC'nin tanınmasıyla ilgili bir soruya da yanıt veren Talat, "Biz resmen tanınmanın avukatlığını yapmıyoruz. O tamamen başka bir konu. Bizim isteğimiz izolasyonun kaldırılması" diye yanıt verdi.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:09

İLGİLİ HABERLER