Gündem
  • 24.6.2007 16:15

KOÇ:"22 TEMMUZ CUMHURİYETİMİZİ TAÇLANDIRMA SEÇİMİDİR"

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, ''22 Temmuz, hizmetlerimiz açısından olduğu kadar, demokrasi açısından da Cumhuriyetimizi taçlandırma seçimidir'' dedi.
 
Bakan Koç, Aydın'ın Sultanhisar ilçesi Malgaç Emir köyünde Kumaşdere Mahallesi'nin elektrik tesisatı ve Sorgut Mahallesi'nin yol açılış törenine katıldı.

Koç, burada yaptığı konuşmada, kadınların desteğinin kendilerine büyük bir güç verdiğini belirterek, açılış törenine katılan kadınlara teşekkür etti.

Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecini de değerlendiren Bakan Koç, ''son iki ayda yaşanan krizin sebep olduğu neticeden sonra Başbakan 'Elbet başımıza 367'yi siz çıkardınız. 367'nin fazlasını vermezseniz, kriz olur' dedi. Muhalefet lideri de buna, 'Kriz çıkarıyor' karşılığını verdi. Siz kriz çıkarınca iyiydi de biz sizin krizinize karşı çıkınca kötü mü? Biz bu memleketin zencisi miyiz? Sizler birincisiniz, bizler ikinciyiz. Yok öyle bir şey. Hele Aydın'da bunu kimse söyleyemez. Çünkü Aydın'da Menderes, bu milletin birinci millet olduğunu söyledi'' diye konuştu.

Koç, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Biz Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk'ün kurduğu Halk Partisi'yiz. Biz Adnan Menderes'in kurduğu Demokrat Parti'yiz. Süleyman Demirel'in kurduğu Adalet Partisi'yiz. Turgut Bey'in kurduğu Anavatan Partisi'yiz. Biz topyekün Türkiye'yiz. Topyekün siziz... Siziz biz. Sizden farkımız yok. Onun için 22 Temmuz, hizmetlerimiz açısından olduğu kadar, demokrasi açısından da Cumhuriyetimizi taçlandırma seçimidir. (367'mi istediniz, alın.) Millet bunu diyecek. Yalnız Ankara'da, İstanbul'da, İzmir'de değil. Türkiye'nin her tarafından Türk Bayrağını bizim partimiz yükseklere çekti.''

-ORMAN ARAZİLERİ-

AK Parti iktidarının dört yıl önce hem vatandaş hakkını alsın, hem de devlet para kazansın diyerek 2B orman arazilerini vatandaşa vermek istediğini, muhalefetin buna karşı çıktığını hatırlatan Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, ''Ben iftira etmiyorum. Evvelsi gün sayın hocam Deniz Baykal, televizyon konuşmasında dedi ki '2B'yi getirmemiz lazım' Kardeşim bu uyku ne kadar uzun uykuymuş. Gazeteciler, bunun uykusunu çekin, beni çekeceğinize'' diye konuştu.

Bakan Koç, konuşmasının ardından Kumaşdere Mahallesi'nin elektrik tesisatı ve Sorgut Mahallesi'nin yol açılışlarını gerçekleştirdikten sonra, ısrarlar üzerine Aydın Zeybeği oynadı.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 18:04

İLGİLİ HABERLER