Gündem
  • 18.11.2012 17:56

Konya'ya şehit ateşi düştü

Astsubay Çavuş Nihat Gün'ün şehit olduğunu haberi, merkez Karatay İlçesi'ndeki annesi 48 yaşındaki Sıdıka, babası 53 yaşındaki Fevzi ve kardeşi Hasan Gün'e, Konya Garnizon Komutanlığı yetkililerince verildi. Acı haberi alan aile fertleri gözyaşına boğuldu.

'VAN'A GÖNÜLLÜ GİTTİ'

Baba Fevzi Gün, oğlu Nihat Gün'ün, Ankara'daki görev yerinden Van'a gönüllü olarak gittiğini belirterek, "Oğlum Ankara'da görev yapıyordu. Gönüllü olarak Van' gitti. Orada 5 yıl kalacaktı. Hakkari'ye de geçici görevle gitmiş. Orada şehit oldu" diyerek gözyaşı döktü.

Oğluyla en son geçen cuma günü telefonla görüştüğünü belirten Fevzi Gün, "Oğlumla hergün telefonla görüşüyorduk. Ben en son iki gün önce görüştüm. Durumunun iyi olduğunu söyledi. Hatta operasyona gideceğini belirtip, gece saat 04.00'te telefonla uyandırmamızı istedi. O gece ben uyamadım. Saat 04.00'te telefonla aradım. Ayakta olduğunu söyleyip kapattı. Dün de annesiyle görüşmüştü. Van'dan Hakkari'ye geçici görevle gitmiş ve bugün saat 09.00 sıralarında göğsünden vurularak şehit olmuş. Vatan uğruna gitti. Vatan sağ olsun" dedi.

1 AY ÖNCE EVLENMİŞTİ

Oğlunun yaklaşık 1 ay önce nikahlandığını belirten Gün, "Nikahını yaptık. Düğün ise Haziran ayında yapılacaktı. Eşi Gazi Üniversitesi'nde öğretmenlik okuyor" dedi.

Şehidin baba evine Türk bayrakları asılırken, yakınları Nihat Gün'ün, operasyon sırasında helikopterden indiği sırada açılan ateş sonucu şehit düştüğünü öğrendiklerini söyledi.

Hasan DÖNMEZ/KONYA,(DHA)

 

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 11:04

İLGİLİ HABERLER