Yaşam
  • 2.5.2007 16:25

KÖPEKLERİN SOKAKLARA TUVALET YAPMASI YASAKLANDI!...

Muğla'nın Marmaris ilçesi Armutalan beldesinde, köpeklerin sokaklara ve parklara tuvaletini yapmasını yasaklandı.


Konuyla ilgili açıklama yapan Armutalan Belediye Başkanı Muhammet Ünlü, vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine böyle bir karar aldıklarını belirterek, "Özellikle bu olay son günlerde aşırı derecede çevre kirliliğine neden oldu. Bazı vatandaşlar köpeklerinin tuvaletini, çocuk parklarında, sokaklarda yaptırıyor. Bazı yollar boydan boya köpek pisliğiyle dolu. Çocuklarımızı bu sokaklarda oynuyor. Bundan dolayı son günlerde büyük tepki ve şikayet almaya başladık. Bu şikayetlerin artması üzerine bu uygulamaya
geçtik" dedi.


Her vatandaşın evinde evcil hayvan beslemesinin normal olduğunu ve buna karşı çıkmadıklarını ifade eden Başkan Ünlü, "İnsanların hayvanlarını gezdirmek haklarıdır. Ancak bu gezi esnasında yanlarında naylon poşet ve faraş bulundurmalarını ve köpeklerinin pisliklerini temizlemelerini istiyoruz. Buna uymayanlara ise gerekli cezai işlemleri uygulayacağız" diye konuştu.


Köpeklerini gezdirirken yanında naylon torba ve faraş bulundurmayanlara 50 ila 3 bin YTL arası para cezası uygulanacağı bildirildi.
Öte yandan, Armutalan beldesinde geçen yıl da inşaat işçilerine türkü söyleme yasağı getirilmişti.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 19:35

İLGİLİ HABERLER