Sağlık
  • 22.6.2021 11:08

Koronavirüs aşısında yaş sınırı 25'e indi.. Çin ve Almanya'yı geride bıraktık

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı paylaşımla koronavirüs aşısında yaş sınırının 25'e indiğini duyurdu. Bakan Koca, dün yaptığı paylaşımda "Aşılama hızında en iyi performans Türkiye'nin" notuyla paylaşmış ve "14-20 Haziran arasında, Türkiye, Çin ve Almanya’yı geride bırakarak, aşılama hızında en yüksek performansı gösteren ülke oldu. Her gün, aşı programındaki her 100 kişiden ortalama 1,45’inin aşısı yapıldı. ifadelerine yer vermişti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Aşı randevularında yaş sınırı 25'e indi. Randevu alan gençler, aşı olmayı ertelemiş büyükleri varsa konuşup, randevu için yardımcı olsun. İlk randevular yarın. Gençlik salgına karşı harekete geçsin." ifadelerini kullandı.

Koca bir sonraki paylaşımında ise "Gençlik salgına karşı harekete geçsin. Aşı randevularında yaş sınırı 25’e indi. İlk randevular yarın." ifadelerine yer verdi.

Son dakika: Bakan Koca duyurdu Koronavirüs aşısında yaş sınırı 25e indi

ÇİN VE ALMANYA'YI GERİDE BIRAKTIK!

Sağlık çalışanlarının yoğun gayretiyle günlerdir rekor aşılama sağlanan Türkiye'de bu kez dünya genelinde bir başarı geldi.

Gurur veren haberi dün Twitter hesabından "Aşılama hızında en iyi performans Türkiye'nin" notuyla paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "14-20 Haziran arasında, Türkiye, Çin ve Almanya’yı geride bırakarak, aşılama hızında en yüksek performansı gösteren ülke oldu. Her gün, aşı programındaki her 100 kişiden ortalama 1,45’inin aşısı yapıldı. (Kaynak: Our World in Data)" ifadelerini kullandı.

Güncellenme Tarihi : 22.6.2021 11:10

İLGİLİ HABERLER