Gündem
  • 19.5.2013 16:29

"Köylüleri Ankara'da Tandoğan meydanına sokma"

Gümüşhane Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen Ak Parti il danışma meclisi toplantısına Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, İl koordinatörü Erzincan miletvekili Sebahattin Karakelle, Gümüşhane milletvekilleri Kemalettin Aydın, Feramuz Üstün, İl başkanı Ercan Çimen, Ak partili belediye başkanları ve partililer katıldı.

Soylu, toplantıda yaptığı konuşmada tarih boyunca millet iradesi üzerinde oyunlar oynandığını belirterek şöyle konuştu:

"Biz kendi insanlarımızla birlikte büyümek zorundayız. Dindarları ötekileştir, köylüleri Ankara'da Tandoğan meydanına sokma, onları da ötekileştir. Kadınları zaten ötekileştirmişsin. Başörtüsünü çıkartmadan üniversiteye girebiliyor mu? Yok. Onu da ötekileştirmişsin. Gayrimüslimleri ötekileştir. Alevileri de ötekileştir. Biz, nasıl büyüyeceğiz? Biz kimin zengini olacağız? Biz nasıl üreteceğiz? Nasıl dünya ile rekabet edeceğiz? Nasıl bu coğrafyanın farklılıklarını ve zenginliklerini bütün değerlerini dünyaya anlatmaya çalışacağız. Türkiye çözüm süreciyle birlikte asrın adımını atmaktadır. Kendisi üzerine uygulanmaya çalışılan mühendislik oyunlarının tamamını sonlandırmaya çalışmaktadır. Çözüm süreci budur. Çözüm süreci bizim kimliğimizdir. Bizim anlayışımızdır, geleneğimizdir, milli benliğimizdir. İnsanlığımızın gereğidir. Herkesin bir arada eşit vatandaş olduğu, kimsenin diline, rengine, siyasi anlayışına, inanç, mezhep, inanç farklılığına bakmadan herkesi kucaklamaktır. Biz buyuz artık."

Soylu konuşmasının son bölümünde partililere 2014 yerel seçimlerinin çok önemli olduğunu ve bunun için çok çalışılması gerektiğini söyledi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:11

İLGİLİ HABERLER