Yaşam
  • 7.7.2006 17:55

KOYUN KAVGASI: 1 ÖLÜ, 5 YARALI

AHMET AKBUĞA
ERZURUM - Erzurum'un Horasan İlçesi'nde koyun tartışması yüzünden iki aile arasında çıkan kavgada 1 kişi öldü, 5 kişi yaralandı.
Eğertaş köyünde bugün meydana gelen olayda, koyunun ölmesinden çobanı sorumlu tutan aile ile çoban arasında kavga çıktı. Silahlı kavgada, bir kişi hayatını kaybederken, her iki aileden toplam 5 kişi ağır şekilde yaralandı.
Iğdırlı olan ve Yukarı Eğertaş köyünde çobanlık yapan O.G. (21), köyde çiftçilik yapan A.N.'ın (28) koyunlarını otlattığı bir sırada koyunlardan biri bilinmeyen bir nedenden dolayı telef oldu. Koyunlarından birinin telef olmasına sinirlenen A.N. ile kardeşi S.N., O.G.'in evine giderek hesap sordular. Ölen koyunun neden öldüğünü bilmediğini belirten O.G. ve A.N. arasında çıkan tartışma, bir süre sonra silahlı kavgaya dönüştü. Her iki tarafın yakınlarının da karıştığı kavgada, çoban O.G. silahla öldürülürken, kardeşleri Ş.G. (19), İ.G. (20), E.G. (12) ve annesi G.G. (60) yaralandı. Kavgada, A.N.'ın da yaralı olduğu öğrenildi.
Erzurum Aziziye Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınan yaralıların hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi. Yaralılar, hastane polisine verdiği ilk ifadede, kavganın ölen bir koyun yüzünden çıktığını belirttiler. Olayla ilgili tahkikat devam ederken, katil zanlısı olduğu ileri sürülen bir kişi gözaltına alındı.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 04:28

İLGİLİ HABERLER