Dünya
  • 3.6.2014 12:28

Kraliçenin kuğusunu kesip yedi

46 yasındaki Fidan çıkarıldığı mahkemede 110 Sterlin (yaklaşık 400 TL) para cezasına çarptırıldı.

İngiliz basınındaki haberlere göre Fidan, geçtiğimiz 18 Mart tarihinde İngiltere'nin Hildenborough kentindeki Bennett's Gölü'ndeki kuğulardan birini kesip çantasına koyarken o sırada parkta bulunan fotoğrafçı Bob Morris'e yakalandı. Morris'in fotoğraflarını çekip polise giderek şikayette bulunması üzerine yakalanan Fidan' polise kuğuyu kestiğini ve ancak kuğunun Kraliçe'ye ait olduğunu bilmediğini söyledi.

Polisin Fidan'ın Tonbridge kasabasındaki evine gidip kuğuyu buzlukta buldu. Fidan, mahkemede İngiltere'deki kanunları çiğnediğini fark etmediğini söyleyerek "kuşun Kraliçe'nin malı olduğunu bilmiyordum. Benim için herhangi bir kustu. Polis bana yaptığımın yanlış olduğunu söylediğinde özür diledim" diye konuştu.

12. yüzyıla dayanan İngiliz kanunlarına göre İngiltere'de kuğuların tümü İngiliz Monarşi'sine yani Kraliçe'ye ait sayılıyor.

Sevenoaks Sulh Mahkemesi'nde geçtiğimiz hafta görülen davada Fidan 110 Sterlin para cezasına çarptırıldı.

2006'dan beri İngiltere'de yaşayan ve işsiz olduğunu söyleyen Fidan mahkemede "kuğuyu kestikten sonra eve götürdüm ve tüylerini yoldum. Bir kısmını da yedim. Tadına bakmak istedim. Lezzetliydi. Geri kalanını buzdolabına koydum. Polis bana bir kuş kesip kesmediğimi sorduğunda evet diye yanıtladım. Yaptığımın yanlış olduğunun farkına vardım. Polis kuğunun geri kalanının da buzdolabından aldı. Kralice'yi seviyorum. Herkesten özür dilerim. Cezamı ödeyeceğim" şeklinde konuştu.

Fidan kuğuyu yiyecek alacak para bulmakta zorlandığı için de kestiğini söyledi.

Hasan Fidan'ın fotoğraflarını çeken 64 yasındaki Morris ise gördüklerinin oldukça şok edici olduğunu ancak yine de fotoğrafları çekerek Fidan'ın yakalanmasını sağladığını söyledi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 04:32

İLGİLİ HABERLER