Asayiş
  • 9.3.2009 16:21

KÜÇÜK KIZIN BÜYÜK BABASINA AĞIR CEZA TALEBİ

BURSA'da Cevahir Bican (22) ile birlikte yaşayan 1 çocuk annesi Z.P. (Zülebiye Pak) (16) , 6 aylık hamile olduğunu söylediği kayınvalidesinden, "İkinci çocuğu nasıl bakacaksın?" diye yanıt alınca, karnına sıktığı kurşun ile bebeğiyle birlikte ölmek istemişti. Hastaneye kaldırılan Z.P. yaşama döndürülürken bebeği ise kurtarılamamıştı. Olayla ilgili soruşturmayı sürdüren Bursa Cumhuriyet Savcılığı Z.P. ile yaşayan Cevahir Bican hakkında 33 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı.

Merkez Yıldırım İlçesi Millet Mahallesi'nde iş bulduğu zaman çalışan Şeref Bican ile birlikte yaşayan epilepsi hastası Z.P., 10 aylık Hanife adında kızları olduğu halde 6 aylık hamile olduğunu anlayınca kayınvalidesine, "İkinci çocuğum dünyaya gelecek" dedi. Kayınvalidesinin "İlk çocuğunu bakamıyorsun. Bu hayat pahalılığında ikincisine nasıl bakacaksınız?" diye çıkışmasına sinirlenen Z.P. girdiği bunalım sonucu Şeref Bican'ın evde bulunan ruhsatsız tabancasını karnına ateşleyerek hem bebeğini hem de kendini öldürmek istemişti. Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'ne kaldırılan genç kadın ameliyat ile kurtarılırken bebeği ise yaşamını yitirmişti.

Bursa Cumhuriyet Savcılığı'nın olayla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor. Hastaneden taburcu olduktan sonra adliyeye gelip ifade veren Z.P:, olayın tamamen kaza sonucu yaşandığını belirtip, "Ben bebeğim ve kendimi öldürmek istemedim. Silah ateş alınca istemeyerek bebeğimin ölümüne neden oldum. Kendim ise yaralandım" demişti. Savcılık, Z.P. hakkında dava açılıp açılmaması için Adli Tıp Kurumu'nca hazırlanan raporun beklenmesine karar verirken, Z.P. ile birlikte yaşayan Cevahir Bican hakkında "14 yaşındaki olan çocuğu cinsel istismarı ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan toplam 33 yıl 6 ay'a kadar hapis cezası istemiyle nöbetçi ağır ceza mahkemesine dava açtı.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 00:24

İLGİLİ HABERLER