Spor
  • 2.4.2012 16:48

Kulüpler Avrupa'da oynasa Milli Takım daha başarılı olur

İZMİR- Avcı, Gediz Üniversitesi'nde düzenlenen söyleşide yaptığı konuşmada, göreve geldiklerinden bu yana Futbol Gelişim Merkezi'nde Tolunay Kafkas'la birlikte çalışmalarını sürdürdüklerini, bu alanda belli bir istikrar ve gelişim yakalamaya çalıştıklarını anlattı.
      A Milli Takım'ın 2014 Dünya Şampiyonası'nda yer almak zorunda olduğunu kaydeden Avcı, sözlerini şöyle sürdürdü:
      ''Son 2 kupada yokuz. UEFA ve Şampiyonlar Ligi'nde başarılarımız yok. 2014 Dünya Kupası olmazsa olmazlarımızdan bir tanesi. Dünya futbolunda İspanya ve Almanya gibi önemli ülkelerden Hollanda ile eşleştik. Artık eşik atlayalım diyoruz. Hollanda'da iyi bir başlangıç yapıp, önemli bir yol kat edebiliriz. Gerekli yatırımları yaparak sabır ve zamanla ektiklerimizin karşılığını almak zorundayız. Bunları oluşturursak, istikrarlı bir turnuva takımı olma hedefini gerçekleştirebiliriz. Mayıs ayı itibariyle oynayacağımız hazırlık maçlarında, neler yapabileceğimiz ortaya çıkacak.''
      Kulüplerde yabancı sayısının daha az olmasının hedeflerinden biri olduğunu, İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u çalıştırdığı dönemde yerli oyuncuyu tercih ettiklerini bu nedenle kulübün 1 milyon dolar kar ettiğini anlatan Avcı, şöyle devam etti:
      ''Doğru adımlar atıldıktan sonra, yabancı oyuncu sayısını 5 sene sonra serbest bıraksınlar. Bak bakalım yabancı oyuncu alabilecekler mi- Aksi halde Milli Takımların kaynağını Almanya oluşturacak, bu çok doğru değil. Bunun için de temaslarımız var.
      Buna benzer örnekler Avrupa'da da var. Yabancı sayısıyla ilgili Türkiye Futbol Federasyonu'nun da çalışmaları var. Bunu kulüplerle paylaşacaklar. Yabancı sayısının az olması, milli takımların kaynaklarının daha geniş kapsamlı olmasını sağlayacaktır.''
     
     -''Şike davası''-
    
     Öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Avcı, futbolda ''şike'' dava süreciyle ilgili bir soru üzerine, bu konuda hiç konuşmadığını belirterek, ''Önümüzdeki süreç bize neyi getirecek beklemek lazım. Bundan sonra yorum yapmak daha doğru olabilir. Milli Takımımızın uluslararası yarışmada olması önemli. Kulüp takımlarının Avrupa'da mücadele etmemesinin, Milli Takım'a yansıması olumsuz olur. Zamana bırakalım, zaman karşımıza neyi çıkaracak ona göre değerlendirme yapmamız daha doğru olur'' dedi.
      Avcı, A Milli Takım için bütün ligleri takip ettiklerini, son milli maçta Volkan Demirel, Emre Belözoğlu, Servet Çetin, Sabri Sarıoğlu, Hakan Balta gibi isimlerin yer almadığını belirterek, ''Bir şeyleri denemek gerekiyor. Biz son müsabakada 23 yaş ortalamasıyla mücadele ettik. O kadroda yer almayan 10 oyuncuyu sayamazsınız. Oyuncu grubumuz çok dar. Milli Takım'ın kapısı her oyuncuya açıktır. Yeni oyuncuların önünü açmaya çalışıyoruz. Bu süreç devam edecek'' diye konuştu.
     
     -Süper Final-
    
     Avcı, bu sezon ilk defa uygulanacak ''Süper Final''in alışık olmadıkları bir uygulama olduğunu da ifade ederek, ''Süper Final bir başlasın, yaşayalım ve görelim. Fakat alışık olmadığımız bir şey. Sezon başında kimsenin beklemediği bir uygulama. Süper Final'in artılarını eksilerini Süper Final oynandıktan sonra değerlendirmek daha sağlıklı olur. Avrupa'da olmadığı yönünde eleştiriler var. Fakat orada 7 civarında takım Avrupa kupalarına gidiyor. Süper Final bittikten sonra bir daha tartışmak gerekiyor'' şeklinde konuştu.
      Trabzonspor formasıyla bu sezon başarılı maçlar çıkaran Burak Yılmaz'la ilgili bir soruya da yanıt veren Avcı, bu futbolcudan beklentilerinin olduğunu söyledi. Ligde 32 gol atmanın kolay olmadığını, Burak'ın eksiklerinin bulunduğunu belirten Avcı, ''Akıllı bir çocuk, hedefleri olduğunu biliyorum. İspanya Ligi izlerken keyif aldığım bir lig. Eğer böyle bir düşüncesi varsa orada oynayabilir'' dedi.
     
     -Türkiye'deki statlar-
    
     Avcı, Türkiye'de UEFA kriterlerine uygun stat sayısının çok az olduğunu, İstanbul'un dışında 1-2 tane daha stadın kriterlere uygun olduğunu dile getirdi.
      Milli Takım'ın maçlarını nerede oynadığının bir öneminin olmadığını, takıma sahip çıkılması gerektiğini vurgulayan Avcı, ''Nerede oynarsak oynayalım, herkesin kırmızı-beyaz bayrakla maça gelmesi, bütünlüğü yakalamamız lazım'' şeklinde konuştu.
      Söyleşinin ardından Avcı'ya ve söyleşinin moderatörlüğünü yapan TFF Etik Kurulu Başkanı Oğuz Atalay'a plaket verildi, Gediz Üniversitesi forması hediye edildi. Avcı daha sonra üniversite bünyesinde yapılan futsal turnuvasının başlangıç vuruşunu yaptı.
 

 

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 19:09

İLGİLİ HABERLER